Zatvaranje 100. sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a

Slika /arhiva/unwto-logow.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Pozivamo vas konferenciju za medije povodom završetka 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koja će se održati u petak, 29.svibnja 2015. godine, u 13.30 sati u Hotelu Lone, Rovinj.

Na konferenciji će govoriti domaćin skupa, ministar turizma RH Darko Lorencin i glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai.

Rovinj je ovom prilikom ugostio 200-ak sudionika, odnosno 40-ak delegacija iz cijeloga svijeta, među kojima je potpredsjednik Irana, koji je ujedno i predsjednik Iranske organizacije za kulturno naslijeđe, umjetnički obrt i turizam (ICHTO), Masoud Soltanifar, osam ministara turizma (Argentina, Azerbajdžan, Brazil, Jamajka, Južna Afrika, Gambija, Zimbabve), ali i veliki broj zamjenika ministara turizma, državnih tajnika te ostalih turističkih čelnika i stručnjaka.

Izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije (UNWTO) izabralo je Rovinj za domaćina na sjednici u španjolskom Santiago de Composteli, u lipnju 2014. godine, a Hrvatska se za  domaćinstvo natjecala u društvu Egipta i Jamajke. Hrvatska je članica UNWTO-a od 1993. godine. Za članstvo u Izvršno vijeće Hrvatska odabrana je 2013. godine i trenutno je, uz Mozambik, potpredsjedavajuća zemlja. Više informacija o 100. sjednici IV UNWTO-a, uključujući i detaljan program za sudionike možete pronaći na stranicama Svjetske turističke organizacije (UNWTO).



Najave