Započela uspostava nacionalnog sustava detekcije i praćenja razvoja sportskih talenata

Slika /2021_ilustrac_f/211216_211216_mi.png

Hrvatska zaklada za znanost u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i ostalim partnerima započela je uspostavu „Hrvatskog nacionalnog sustava detekcije i razvoja sportskih talenata“ u sklopu realizacije projekta „Biološka, kronološka i relativna dob u funkciji uspostave Hrvatskog nacionalnog sustava detekcije i razvoja sportskih talenata“.

Nacionalno vijeće za sport Republike Hrvatske, kao najviše stručno i savjetodavno sportsko tijelo, prepoznalo je nacionalnu važnost ovog projekta interdisciplinarnog karaktera.

Za potrebe realizacije projektnih aktivnosti u Splitu će se uspostaviti i CRO SPORT TALENT LAB, čime će i započeti realizacija aktivnosti  prepoznavanja  mladih sportskih talenata propisana u okviru ciljeva Nacionalnog programa športa 2019. – 2026. 

Projekt je po dodijeljenim sredstvima najveći primarno kineziološki znanstveno-istraživački projekt u povijesti Zaklade i Hrvatske kineziologije, a za voditelja projekta imenovan je izv. prof. dr. sc. Dražen Čular.
 
U projektu osim Ministarstva turizma i sporta sudjeluju Kineziološki fakultet u Splitu, Grad Split, Centar izvrsnosti Splitsko - dalmatinske županije, Medicinski fakultet u Splitu, Hrvatski rukometni savez, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski plivački savez, Hrvatski taekwondo savez te Europski institut za talente, obrazovanje, istraživanje i razvoj.

Pisane vijesti