Zamjenik ministra turizma s veleposlanikom Ukrajine o turističkoj suradnji

Slika /arhiva/w120229-ukr-4.jpg

Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo primio je u službeni posjet izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Oleksandra Levčenka i savjetnicu za gospodarstvo i trgovinu, Tetianu Usachovu. Sastanku je ispred Ministarstva turizma RH nazočio i pomoćnik ministra Želimir Kramarić. Zamjenik ministra Valjalo, upoznao je veleposlanika Levčenka sa stanjem turizma u Republici Hrvatskoj, kao i prioritetima nove hrvatske vlade, s naglaskom na ulaganjima, tj. olakšanjem poslovanja potencijalnim investitorima, privatizaciji 14 turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu, smanjenju stope PDV-a u turizmu, te izradi strategije razvoja hrvatskog turizma, kao i nastavku liberalizacije viznog režima.

Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo primio je u službeni posjet izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Oleksandra Levčenka i savjetnicu za gospodarstvo i trgovinu, Tetianu Usachovu.

Sastanku je ispred Ministarstva turizma RH nazočio i pomoćnik ministra Želimir Kramarić.

Zamjenik ministra Valjalo, upoznao je veleposlanika Levčenka sa stanjem turizma u Republici Hrvatskoj, kao i prioritetima nove hrvatske vlade, s naglaskom na ulaganjima, tj. olakšanjem poslovanja potencijalnim investitorima, privatizaciji 14 turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu, smanjenju stope PDV-a u turizmu, te izradi strategije razvoja hrvatskog turizma, kao i nastavku liberalizacije viznog režima.

Veleposlanik Levčenko izvijestio je zamjenika ministra Valjala o stanju u području turizma Ukrajine, naglasivši da je Republika Hrvatska u Ukrajini prepoznata i cijenjena kao turistička destinacija, a turizam općenito, kao jedna od najutjecajnijih gospodarskih grana. Veleposlanik Levčenko posebno se zanimao za liberalizaciju viznog režima za ukrajinske turiste, ali i mogućnosti investiranja u hrvatski turizam.

Općenito je naglašena izuzetno dobra suradnja između dvije zemlje, te utvrđen potencijal za njeno intenziviranje.



Pisane vijesti