Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca obišao sajam Foire De Chalons

Slika /arhiva/290815_Koraca_1.jpg

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca, boravio je, u subotu 29. kolovoza, u gradu Chalons en Champagne, gdje se održava sajam Foire De Chalons, drugi najveći poljoprivredni sajam u Francuskoj kojeg u tjedan dana posjeti 230 tisuća Francuza. U društvu visokih predstavnika pokrajine Champagne Ardenne, među kojima su bili prefekt pokrajine Francois Savy, zamjenik gradonačelnika Reimsa Arnaud Robinet te predsjednica aglomeracije Reimsa Catherine Vautrine, zamjenik ministra Koraca obišao je sajam te sudjelovao u predstavljanju štanda Turističke zajednice grada Reimsa. Tom prilikom razgovarali su o trendovima u turizmu i nastavku dosadašnje suradnje. Zamjenik ministra Koraca istaknuo je kako upravo eno gastro turizam jedan od najvažnijih turističkih proizvoda na kojem se bazira razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj.

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca, boravio je, u subotu 29. kolovoza, u gradu Chalons en Champagne, gdje se održava sajam Foire De Chalons, drugi najveći poljoprivredni sajam u Francuskoj kojeg u tjedan dana posjeti 230 tisuća Francuza.

U društvu visokih predstavnika pokrajine Champagne Ardenne, među kojima su bili prefekt pokrajine Francois Savy, zamjenik gradonačelnika Reimsa Arnaud Robinet te predsjednica aglomeracije Reimsa Catherine Vautrine, zamjenik ministra Koraca obišao je sajam te sudjelovao u predstavljanju štanda Turističke zajednice grada Reimsa. Tom prilikom razgovarali su o trendovima u turizmu i nastavku dosadašnje suradnje. Zamjenik ministra Koraca istaknuo je kako upravo eno gastro turizam jedan od najvažnijih turističkih proizvoda na kojem se bazira razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj.

U nastavku dana zamjenik ministra Koraca obišao je i grad Reims u organizaciji direktora Turističke zajednice grada Reimsa Philippe Vergera.

Jučerašnjim obilaskom sajma Foire De Chalons i posjetom gradu Reims završio je višednevni posjet zamjenika ministra Korace Francuskoj tijekom kojeg se susreo s brojnim visokim dužnosnicima i predstavnicima tvrtki s ciljem unapređenja dosad već uspješne suradnje.

Turisti iz Francuske nalaze se na 11. mjestu po udjelu u noćenjima u ukupnom turističkom prometu u Hrvatskoj, s 860 tisuća ostvarenih noćenja u prvih sedam mjeseci ove godine, te 230 tisuća dolazaka. Udio u ukupnim turističkim noćenjima u Hrvatskoj je 2,13 posto, a broj dolazaka u ovoj godini povećan je za 3,4 posto, a broj noćenja 2 posto.



Pisane vijesti