49. Ribarski tjedan, do 5. rujna

Slika /arhiva/49_ribtj_crikv.jpg

Od 29. kolovoza do 5. rujna 2015. u Crikvenici se održava 49. Ribarski tjedan.

I ove će godine posjetitelji punih tjedan dana imati priliku uživati u brojnim zanimljivim i zabavnim događanjima, sjajnim glazbenim nastupima, gastro i sportsko-rekreativnim programima.

Program započinje u subotu, 29. kolovoza, u jutarnjim satima, kada će se u centru Crikvenice održati likovna radionica „Oslikaj ribicu“, a u akvatoriju jedriličarska regata krstaša „Ribarski tjedan“. U 18 sati će početi gastro program „Fešta od dagnji“, a u 20 zabavni program uz klapu „Kampanel“ i grupu „Trend“. Brodari će počastiti posjetitelje, pa oko 22.30 kreće besplatna noćna panoramska vožnja brodovima „Elisabet“, „Kamelija“, „Plima“ i „Primorka“.

Tijekom tjedna domaćini su pripremili radionicu „Riba ribi grize rep“, na kojoj će polaznici moći naučiti pripremiti „Crkveniške rupice“, tradicionalno jelo od male plave ribe. Posebno zanimljivo će biti na kulinarskom show programu dvojice vrhunskih i iskusnih kuhara, Dragana Viskovića i Zorana Delića, koji će Trg Stjepana Radića pretvoriti u dinamičnu kuhinju na otvorenom. Osim toga, gurmani će svaki dan moći guštati u drugom gastro programu pa će se, osim već spomenute Fešte od dagnji, održati i Fešta od orade, Fešta od sitne plave ribe, Fešta od plavica, Fešta od tune, Fešta od rupica i Fešta od lignji.

Bit će tu i događanja sportsko-rekreativnog karaktera, poput ribarenja i jedrenja s gostima, vaterpolo utakmice „Trajekt kup“ i boćarskog turnira na boćalištu „Gornji kraj“.  Neće uzmanjkati ni izložbi pa će se u prostoru TIC-a Crikvenica moći pogledati izložbe Miroslava Cimera i Marijana Mavrića, u Muzeju grada Crikvenice izložbe „845° - Ad Turres“ i „Zlatni trag“, u Gradskoj galeriji izložba Ivana Balaževića te u Gradskoj knjižnici izložba fotografija Marine Butorac.

Posebno zanimljivo bit će od 2. do 5. rujna, kada će članovi YC-a „Jadro“ iz Selca u sklopu programa „Stari guc za novo doba“ uređivati tradicijsku brodicu na Trgu Stjepana Radića. 

Veselo će biti i na zatvaranju 49. Ribarskoga tjedna, 5. rujna, uz 1. Kup Mediterana - natjecanje mažoretkinja, u skopu kojega će centrom grada prodefilirati tristotinjak mažoretkinja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Poljske, Češke i drugih zemalja. Prethodno će se u Gradskoj sportskoj dvorani održati i dvije besplatne radionice mažoret i pom-pon plesa.

Organizator 49. Ribarskoga tjedna je Turistička zajednica grada Crikvenice. Suorganizatori su „Jadran“ d.d. Crikvenica, „Ekskluziva“ d.o.o., JD „Val“ Crikvenica, YC „Jadro“ Selce, PŠRD „Arbun“ Crikvenica, Muzej grada Crikvenice, Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“ Crikvenica, Udruga umirovljenika Crikvenice „Sunce“, Gradska knjižnica Crikvenica, „KLIK marketing“ d.o.o., Klapa „Sveta Jelena“, Boćarski klub „Gornji kraj“ i European Majorette Teams Association (EMTA).



Najave