Zamjenik ministra dr. sc. Daglas Koraca s predstavnicima Adventure Travel Trade Association

Slika /arhiva/130515_atta1.jpg

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca susreo se danas s izvršnim direktorom za Europu Adventure Travel Trade Association (ATTA) Chrisom Doylem i voditeljicom za razvoj ATTA u Europi Gerganom Nikolovom. Na sastanku su nazočili i predstavnici Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te predstavnici Zajednice pustolovnog turizma pri HGK, kao i više predstavnika turističkih agencija koje se bave pustolovnim turizmom. Razgovarali su o mogućnostima tješnje suradnje, a zamjenik ministra informirao ih je o izradi novoga zakona o pružanju usluga u turizmu, pri čemu će pustolovni turizam biti bolje definiran i reguliran. Zakon je poslan u proceduru Vlade RH, na mišljenje ministarstvima, a primjenu možemo očekivati od kraja ove godine. Zamjenik ministra dr. sc. Koraca istaknuo je kako je pustolovni turizam jedan od posebnih oblika turizma koje će Ministarstvo turizma dodatno razvijati, jer čini nove motive dolazaka turista u Hrvatsku. „Riječ je o opsegom sve važnijoj i brzo rastućoj grupi proizvoda za koju neki operatori prijavljuju rast do 30 posto godišnje. Iako se, posebice u brdovitom i obalnom dijelu Hrvatske ubrzano razvija široka ponuda različitih pustolovno-sportskih programa, Hrvatska još uvijek nedovoljno koristi svoje komparativne prednosti za razvoj ove skupine proizvoda. U Strategiji razvoja turizma definirali smo da 2020. godine želimo da Hrvatska bude percipirana kao pustolovna i sportska destinacija čemu pridonosi kvalitetna proizvodna infrastruktura poput markiranih ruta i staza, smještaja i ugostiteljstva, pa sve do mjera sigurnosti“, rekao je zamjenik ministra.

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca susreo se danas s izvršnim direktorom za Europu Adventure Travel Trade Association (ATTA) Chrisom Doylem i voditeljicom za razvoj ATTA u Europi Gerganom Nikolovom. Na sastanku su nazočili i predstavnici Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te predstavnici Zajednice pustolovnog turizma pri HGK, kao i više predstavnika turističkih agencija koje se bave pustolovnim turizmom. Razgovarali su o mogućnostima tješnje suradnje, a zamjenik ministra informirao ih je o izradi novoga zakona o pružanju usluga u turizmu, pri čemu će pustolovni turizam biti bolje definiran i reguliran. Zakon je poslan u proceduru Vlade RH, na mišljenje ministarstvima, a primjenu možemo očekivati od kraja ove godine.

Zamjenik ministra dr. sc. Koraca istaknuo je kako je pustolovni turizam jedan od posebnih oblika turizma koje će Ministarstvo turizma dodatno razvijati, jer čini nove motive dolazaka turista u Hrvatsku. „Riječ je o opsegom sve važnijoj i brzo rastućoj grupi proizvoda za koju neki operatori prijavljuju rast do 30 posto godišnje. Iako se, posebice u brdovitom i obalnom dijelu Hrvatske ubrzano razvija široka ponuda različitih pustolovno-sportskih programa, Hrvatska još uvijek nedovoljno koristi svoje komparativne prednosti za razvoj ove skupine proizvoda. U Strategiji razvoja turizma definirali smo da 2020. godine želimo da Hrvatska bude percipirana kao pustolovna i sportska destinacija čemu pridonosi kvalitetna proizvodna infrastruktura poput markiranih ruta i staza, smještaja i ugostiteljstva, pa sve do mjera sigurnosti“, rekao je zamjenik ministra.

Predstavnici Adventure Travel Trade Association borave ovaj tjedan u Hrvatskoj, gdje će sutra, 14. svibnja, u suradnji s HGK, odnosno Zajednicom pustolovnog turizma pri HGK, održati Adventure Connect - susret profesionalaca u pustolovnim turizmu. 

Tom prigodom ATTA će predstaviti globalne trendove u pustolovnom turizmu, istraživanja i studije u avanturističkoj industriji te iznijeti svoje viđenje potencijala Hrvatske kao zemlje za pustolovni odmor. Sudjelovanje na Adventure Connectu ima za cilj umrežavanje zainteresiranih dionike u kreiranju usluga u avanturističkom turizmu: turističkih agencija, proizvođača opreme, institucija, medija i ostalih zainteresiranih - kako bi kroz raspravu i koordinaciju zajedničkih koraka išli u smjeru razvoja odgovornog avanturističkog turizma u Hrvatskoj.



Pisane vijesti