Zajednica obiteljskog smještaja HGK imenovala koordinatore za pomoć iznajmljivačima

Slika /arhiva/grbhgk100.gif

U okviru Zajednice obiteljskog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) s radom je počelo Vijeće te zajednice te su imenovani koordinatori klubova proizvoda odnosno vrsta smještaja koji će pomagati članovima kako bi što uspješnije rješavali probleme i dobivali stručne odgovore na pitanja koja im se nameću u poslovanju, izvijestili su u petak iz HGK.

Novoosnovano Vijeće Zajednice obiteljskog turizma pri HGK ima 25 članova, sastajat će se bar dva puta godišnje, dok su koordinatori 'klubova proizvoda obiteljskog smještaja' određeni za područja apartmana na moru, kuća za odmor na kontinentu i na moru, pansiona, kampova u domaćinstvu i ruralnom domaćinstvu, integralnih hotela, cikloturizma, smještaja bez barijera za invalidne osobe te 'urban bed and breakfast'.

"Koordinatori klubova imaju zadaću 'detektiranja' problema te svojim iskustvom pomoći poduzetnicima koji se bave obiteljskim smještajem", naglasio je predsjednik Zajednice Nedo Pinezić ističući i važnost promocije te vidljivosti iznajmljivača kroz suradnju s trgovinom.

Iz HGK ističu i da su predstavnici i članovi Zajednice i ove godine upoznati s djelatnosti turističke inspekcije i nadzora nad pružateljima ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i ugostiteljskim objektima koja od prošle godine djeluje pri Ministarstvu turizma s ciljem preventivnog djelovanja i podizanja razine kvalitete pružanja ugostiteljskih i turističkih usluga.

Podsjećaju da turističku inspekciju čini 60 turističkih inspektora te pet viših turističkih inspektora koji djeluju kroz pet područnih jedinica u Rijeci, Puli, Zagrebu, Osijeku i Splitu te 21 ispostavu.

Nadzor provode nad 103.167 subjekta odnosno objekta u Hrvatskoj, od kojih je 30.613 ugostiteljskih jedinica, 61.702 objekta iznajmljivača i seoskih domaćinstava te 10.852 turistička objekta i subjekta.

Prošle su godine proveli 10.320 inspekcijska nadzora, od čega 9.391 u ugostiteljstvu te 929 u pružanju turističkih usluga, pri čemu su povrede propisa utvrđene u 3.372 objekta, što čini 33 posto od ukupnog broja objekata u kojima je proveden nadzor.

(Hina)



Pisane vijesti