Zagrebačka županija raspisala natječaj za projekte iz turizma

Slika /arhiva/zgb_zu_logo-grb.jpg

Zagrebačka županija će s milijun kuna financirati razvojne turističke projekte na području županije, a natječaj za sufinanciranje tih projekta otvoren je do 15. studenoga, izvijestili su danas iz županije.

Po pojedinom korisniku može se odobriti financiranje do dva projekta najviše u iznosu od 200.000 kuna po projektu.

Korisnici sredstava mogu biti pravne osobe koje imaju sjedište u Hrvatskoj, a koje predlažu izradu projekta na području Zagrebačke županije.

Prednost pri financiranju imat će projekti proširenja turističke ponude i uvođenja novog turističkog proizvoda, koji povezuju više pružatelja turističkih usluga s područja Županije, koje sufinanciraju i drugi subjekti (ministarstva, jedinice lokalne samouprave) i sl.

Zagrebačka je županija u ovoj godini za turizam osigurala 4,8 milijuna kuna i to po milijun kuna za razvojne projekte u turizmu; smještajne turističke kapacitete; za obnovu tradicijskih kuća te za organizaciju turističkih manifestacija. Za sufinanciranje projekata Turističke zajednice Zagrebačke županije izdvojeno je 700 tisuća kuna, dok je za programe edukacije pružateljima turističkih usluga osigurano 115 tisuća kuna, navodi se u priopćenju. (Hina)
 

Pisane vijesti