Zagrebačka županija: milijun kuna za financiranje turističkih projekata

Slika /arhiva/zgb-zu-zastava.jpg

Zagrebačka županija u ovoj će godini dodijeliti milijun kuna za financiranje razvojnih turističkih projekata, a natječaj za dodjelu tih bespovratnih sredstava raspisan je danas i otvoren je do 4. lipnja.

Kako su izvijestili iz Županije, na natječaj se mogu javiti pravne osobe koje imaju sjedište u Hrvatskoj, a koje predlažu izradu projekta na području Zagrebačke županije.

Financijska sredstva namijenjena su za izradu i provođenje konkretnih projekata koji neposredno doprinose unapređenju i razvoju turizma na području Županije i koji moraju povezivati više pružatelja turističkih usluga s područja Županije na zajedničkom turističkom proizvodu.

Prednost pri financiranju imati će projekti koji su originalni u smislu proširenja turističke ponude i uvođenja novog turističkog proizvoda, koji imaju jasno definiran sadržaj, ciljeve i razrađen plan projekta, koji doprinose razvoju turizma na širem području Županije, odnosno na području više jedinica lokalne samouprave te koje sufinanciraju i drugi subjekti (ministarstva, jedinice lokalne samouprave i dr.).

Zagrebačka županija je u ovoj godini za turizam osigurala više od 3 milijuna kuna.

Uz milijun kuna predviđenih za organizaciju manifestacija, isti iznos osiguran je i za navedene razvojne projekte u turizmu.

Turističke agencije će se subvencionirati s 300 tisuća kuna, za Turističku zajednicu Zagrebačke županije predviđeno je 700 tisuća kuna, dok je za edukaciju u turizmu osigurano 60 tisuća kuna. (Hina)


Pisane vijesti