Za veću sigurnost turista, u okviru priprema za 2010. turističku godinu, Ministarstvo izdvojilo 1,1 milijun kuna

Slika /arhiva/100504-hgss04.jpg


Ministar turizma Damir Bajs, u pratnji državnog tajnika Željka Lenarta, posjetio je danas Ogulin, gdje je najprije održao sastanak s Nikolom Magdićem, gradonačelnikom Ogulina, dogradonačelnikom Vladimirom Kubelkom, te Ankicom Puškarić, direktoricom ureda TZ i Dinom Begić, direktoricom TZ Županije karlovačke. Na ovom je sastanku bilo riječi o turističkim potencijalima ogulinskog kraja i razvojnim turističkim projektima koje podupire Ministarstvo turizma. U nastavku je održan sastanak povodom potpisivanja ugovora između Ministarstva turizma i HGSS-a, vrijedan 1,100.000,00 kuna, o sufinanciranju aktivnosti 'Programa unapređenja sigurnosti i zaštite i spašavanja turista na prostorima izvan gradova i javnih prometnica' za 2010. godinu. Pročelnik HGSS-a, Vinko Prizmić, održao je tom prigodom prezentaciju „Sigurnost kao brend hrvatskog turizma“. Ugovor s HGSS-om čini se „izuzetno isplativim“, jer je pozitivna percepcija naših gostiju o sigurnosti zemlje u koju dolaze najbolja preporuka za hrvatski turizam, rekao je ministar Bajs. Financijska potpora prema potpisanom ugovoru omogućava HGSS-u još učinkovitije obavljanje posla spašavanja, ali i prevencije mogućih opasnosti.


Ministar turizma Damir Bajs, u pratnji državnog tajnika Željka Lenarta, posjetio je danas Ogulin, gdje je najprije održao sastanak s Nikolom Magdićem, gradonačelnikom Ogulina, dogradonačelnikom Vladimirom Kubelkom, te Ankicom Puškarić, direktoricom ureda TZ i Dinom Begić, direktoricom TZ Županije karlovačke.



Na ovom je sastanku bilo riječi o turističkim potencijalima ogulinskog kraja i razvojnim turističkim projektima koje podupire Ministarstvo turizma.



U nastavku je održan sastanak povodom potpisivanja ugovora između Ministarstva turizma i HGSS-a, vrijedan 1,100.000,00 kuna, o sufinanciranju aktivnosti 'Programa unapređenja sigurnosti i zaštite i spašavanja turista na prostorima izvan gradova i javnih prometnica' za 2010. godinu.



Pročelnik HGSS-a, Vinko Prizmić, održao je tom prigodom prezentaciju „Sigurnost kao brend hrvatskog turizma“.



Ugovor s HGSS-om čini se „izuzetno isplativim“, jer je pozitivna percepcija naših gostiju o sigurnosti zemlje u koju dolaze najbolja preporuka za hrvatski turizam, rekao je ministar Bajs. Financijska potpora prema potpisanom ugovoru omogućava HGSS-u još učinkovitije obavljanje posla spašavanja, ali i prevencije mogućih opasnosti.



Ministar Bajs podsjetio je na činjenicu da Ministarstvo turizma sudjeluje u financiranju aktivnosti HGSS-a već nekoliko godina, podsjetivši kako se do 2009. godine sufinanciranje provodilo kroz kandidiranje projekata na Javni poziv upućen udrugama za djelovanje na području turizma, a od prošle je godine prvi puta predviđeno kao zasebna aktivnost u proračunu Ministarstva.



Zahvaljujući ovogodišnjoj potpori HGSS će nastaviti s edukacijom i osposobljavanjem turističkih djelatnika, koji se bave organizacijom i provođenjem pustolovnih sadržaja izvan gradova i javnih prometnica, s ciljem povećanja sigurnosti i kvalitete turističke ponude u našoj zemlji.



Osim toga, zbog pružanja pomoći turistima HGSS se obvezuje osigurati i održavati pripravnost 24 sata dnevno, 365 dana u godini, na 20 lokacija u Hrvatskoj. Služba će također po svakom pozivu za pomoć i po svakoj nesreći turista izaći na teren sa svim raspoloživim potencijalima kako bi uklonila opasnost, spasila turiste, odnosno umanjila posljedice nesreće.



Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić istaknuo je znatne mogućnosti razvoja turizma u ovome kraju, jer posjeduje brojne prirodne atrakcije, te je skrb o sigurnosti svih gostiju naš osobiti cilj, te istaknuo brojne mogućnosti za razvoj pustolovnog turizma.



U nastavku susreta prikazana je pokazna vježba HGSS-a spašavanja iz 150 metara dubokog Đulinog ponora, odnosno mogućnost spašavanja iz brzih i divljih voda, zatim izvlačenje „ozlijeđenih“, te uobičajeni način potrage za izgubljenim turistima.







Pisane vijesti