Zagreb od srca – posebni program za Dan grada

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, Turistička zajednica grada poklanja svojim sugrađanima i posjetiteljima razglede grada pješice u utorak, 31. svibnja 2011. godine, prema sljedećem rasporedu:

  • u 10 i 14 sati  - „Romantični Zagreb“ s besplatnim posjetom Muzeju prekinutih veza;
  • u 12. i 16 sati - "Zagrebački štikleci"- razgled grada kroz priče i legende o Zagrebu.

Prijave za razglede grada primaju se na telefon 091/3178-663, u petak, 27. svibnja od 18 do 20 sati, te u ponedjeljak, 30. svibnja od 10 do 17 sati.

Mjesto polaska je ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića, a tijekom razgleda, posjetiteljima će se pridružiti likovi iz „Zagrebačkog vremeplova“: vergl, kostimirani likovi iz povijesti Zagreba, Gornjogradski ulični svirači, razni folklorni ansambli te smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, koja počinje u 12 sati na Markovom trgu. Svaki razgled traje 2 sata i završava na Strossmayerovom šetalištu uz druženje s uličnim sviračima i piće osvježenja.

U subotu, 28. svibnja, kao i svake subote, održava se manifestacija „Zagrebački vremeplov“, u organizaciji TZ grada Zagreba. Tako će na promenadnim koncertima u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, od 11 do 13 sati, nastupati Zagrebački Purgeri & Mirko Bačić.

U nedjelju, 29. svibnja, u isto vrijeme, promenadni koncerti održavaju se na Vidikovcu parka Maksimir, a svojim izvedbama posjetitelje će razveseliti ansambl salonske glazbe Strauss. Gornjogradske glazbene vedute, uz zagrebačke šansone, predstavit će grupa Potepuhi iz udruge „Zagrebački cinkuši". Od 10 do 11 sati u nedjelju, moći ćete uživati u njihovim pjesmama na turistički zanimljivim mjestima na Gornjem gradu (Trg Sv. Katarine, Strossmayerovo šetalište, Markov trg).

Na Folklornoj sceni subotom i nedjeljom, folklorne skupine Zagreba i zagrebačke okolice prikazat će dio bogatog kulturnog nasljeđa iz svoga kraja. S početkom u 10 pa sve do 12 sati, moći ćete ih vidjeti na ruti Kaptol – Trg bana Jelačića – Tkalčićeva ulica. Gornji grad u prošlosti oživjet će kostimirani likovi (poštar, gradski stražar, kolporter, Manda, Marija Jurić Zagroka, nažigač,…) koji će šetati po gornjogradskim ulicama.

Uz navedena događanja, s ponosom ističemo da je Turistička zajednica grada Zagreba, osvojila nagradu Arara de Bronze (brončanu araru) za film „Zagreb, Zagreb“, u kategoriji People, cultures and traditions (Ljudi, kulture, tradicije) na međunarodnom festivalu turističkog filma TourFilm Brazil 2011. Nagradu je preuzeo veleposlanik RH u Brazilu dr. Drago Štambuk, 21. svibnja 2011. na svečanom proglašenju pobjednika u brazilskom gradu Florianopolisu.



Najave