„Zagorski chef“, kulinarska manifestacija i natjecanje kuhara

Slika /arhiva/kkz-logo-p.jpg

Ovogodišnji, drugi po redu „Zagorski chef“, veliki kulinarski show Krapinsko-zagorske županije održava se 27. rujna od 13 sati u Termama Jezerčica, a sedam vrhunskih zagorskih kuhara natjecat će se u pripremanju jela i deserta od mesa domaće patke, buče, bučinog ulja, koštica te bagremovog meda, koji je i središnja tema ovogodišnjeg kulinarskog showa (Terme Jezerčica, Donja Stubica, Toplička cesta 80).

Kroz natjecanje sedam vrhunskih zagorskih kuhara u pripremanju glavnog jela i deserta, ove godine će se promovirati proces registracije županijske robne marke Bagremov med zagorskih brega.

Posjetitelji Jezerčice imat će priliku poslušati predavanje dr. sc. Darije Vranešić Bender o nutritivnim vrijednostima meda, sudjelovati u igri kušanja vina zatvorenih očiju te degustirati brojne zagorske delicije poput vrhunskih vina i pjenušaca, meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača od meda, koje će ocjenjivati djeca iz Pčelarske učeničke zadruge Maslačak. Na sajamskoj izložbi koja će se održavati tijekom cjelodnevnog programa, posjetitelji će imati priliku odmah i kupiti domaće autohtone zagorske proizvode kao što su med i drugi pčelinji proizvodi, sirevi, bučino ulje, eko sokovi, voćna vina, mlinci i još mnogo toga zagorskog.

Kulinarska manifestacija „Zagorski chef“ natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica pripremljenih na inovativan i maštovit način, koju Krapinsko-zagorska županija organizira u cilju promocije tradicionalnih zagorskih namirnica i očuvanja njihove autohtonosti i najboljeg od gastronomije što ova, vodeća destinacija hrvatskog kontinentalnog turizma pruža. U natjecanju, tradicionalno može sudjelovati samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova.



Najave