Za razvoj cikloturizma u Osječko-baranjskoj županiji 458 tisuća kuna

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/191022_cyclo_fah.JPG

​Ugovore o prijenosu vlasništva županijske opreme iz projekta "Biciklističkim rutama kroz Slavoniju i Baranju", ukupne vrijednosti oko 458 tisuća kuna, u utorak su potpisali predstavnici Osječko-baranjske županije, jedanaest gradova i općina te Javne ustanove Park prirode Kopački rit.

Predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin kazao je kako je riječ o već postavljenih 20 solarnih stanica za servisiranje bicikala i dva brojača biciklističkog prometa.

"Ove stanice i brojače županija je napravila sredstvima koje smo dobili prošle godine nakon prijave na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu Ministarstva turizma RH. Ukupna vrijednost projekta je malo više od 458 tisuća kuna”, rekao je Vulin.

Ovo poboljšanje cikloinfrastrukture ocijenio je važnim jer je županija strateški usmjerena na razvoj kontinentalnog turizma, u kojem cikloturisti čine sve veći broj posjetitelja.

"Kroz našu županiju prolaze važne europske biciklističke rute EuroVelo 6 i EuroVelo 13, te na ovaj način želimo pomoći svima na području županije koji se bave turizmom da i ova kategorija turista koristi njihove usluge smještaja, prehrane i druge ponude”, zaključio je Vulin.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth rekla je kako se Osječko-baranjska županija i ove godine prijavila na javni poziv Ministarstva turizma, te je odobreno novih 450 tisuća kuna, pa će se ulaganja u ovu vrstu turizma nastaviti i dalje.

"Cikloturizam je jedan od najbrže rastućih oblika turizma i dobro je što su oni koji se bave pružanjem turističkih usluga na području županije prepoznali njegov potencijal. Naime, sve više njih opremaju svoje smještajne kapacitete infrastrukturom neophodnom za pružanje usluga koje cikloturisti traže”, izjavila je Roth. (Hina/FaH)

Pisane vijesti