Za Prezentacijski centar u Betini 7 milijuna kuna iz NIP programa

Slika /arhiva/betina_murter-ww.jpg

Općina Tisno je iz europskog programa NIP dobila sedam milijuna kuna bespovratnih sredstava za ulaganje u zgradu Prezentacijskog centra Parka prirode Vransko Jezero i Nacionalnog parka Kornati u Betini, izvijestili su danas iz te općine na otoku Murteru.

Načelnik općine Ivan Klarin danas je u Zagrebu voditelju NIP-a za Hrvatsku Igoru Krajtmajeru predao kompletno izrađenu dokumentaciju za izgradnju prezentacijskog centra u Betini, kao i za potrebnu infrastrukturu na području Prosike, u dijelu koje zahvaća PP Vransko jezero.

"Time su ispunjene sve pretpostavke za dobivanje bespovratnih sredstava od milijun eura za projekte na području Općine Tisno, te se u narednom mjesecu očekuje raspisivanje javnog nadmetanja, koje će provoditi NIP Hrvatska, uz sudjelovanje ureda Svjetske banke u Zagrebu", stoji u priopćenju.

Cilj projekta uređenja Prezentacijskog centra u zgradi betinskog Doma kulture jest pružanje podrške nacionalnim parkovima, parkovima prirode i županijskim javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima pri implementaciji ciljeva europske ekološke mreže Natura 2000 u njihove investicijske programe.

Projekt se realizira i s ciljem jačanja kapaciteta za praćenje stanja biološke raznolikosti te izvještavanja o poduzetim mjerama temeljem zahtjeva EU. Investicija će u čitavom iznosu biti financirana iz NIP programa, a Općina Tisno bila je dužna izraditi i financirati tek projektnu dokumentaciju, navode iz te općine.

(Hina)



Pisane vijesti