Za blagdane na Makarskom primorju 2700 gostiju

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Za blagdane na Makarskom primorju 2700 gostiju

Na Makarskoj rivijeri u 15 otvorenih hotela za produljenog uskrsnog vikenda boravilo je 2700 gostiju. Posjetitelji su uglavnom iz inozemstva, najbrojniji su Nijemci, ima Engleza i Skandinavaca koji su produžili boravak, te gostiju iz Italije, ali dosta je bilo i susjeda iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Grad Makarska ugostio je 740 gostiju od kojih je 430 boravilo u hotelu Meteor koji nastavlja poslovanje s više od 300 turista, u dva breljanska hotela boravilo je 650 gostiju, više od 500 odmaralo se u tučepskim hotelima, a ostali su odmor proveli u hotelima Baške Vode, Podgore, Živogošča i Gradca.

Makarski hotelijeri svojim su gostima priredili uskrsni doručak i večeru, što je posebice obradovalo i iznenadilo goste iz Italije, doznaje se od direktora Joška Lelasa koji poslovanje za uskrsne blagdane smatra kvalitetnim uvodom u turističku sezonu, te najavljuje dobro turističko ljeto u makarskim hotelima.

Nakon uskrsnih blagdana hoteli  na makarskom području nastavljaju poslovanje s više od 1800 gostiju, a za prvosvibanjske praznike na Makarskom primorju bit će otvoreno 20 hotela koji će, prema pristiglim najavama i stanju bookinga, ugostiti više 3,5 tisuće gostiju.

Brodari su zadovoljni prvim izletima prema Braču i Hvaru, a turističke agencije također su organizirale izlete prema Splitu, Trogiru, i Dubrovniku, dok je poseban interes gostiju bio za posjet Međugorju. (V. Ribarević)
 



Pisane vijesti