National Geographic uvrstio Istru među 10 najboljih odredišta za ljeto 2011.

Slika /arhiva/110426-best-istria.jpg

Časopis National Geographic preporučuje Istru kao jednu od deset najboljih turističkih odredišta u svijetu za ljetovanje u 2011. godini. Više od 40 plaža 500 kilometara duge obale Istre zaslužilo je Plavu zastavu za kvalitetu mora i očuvanje okoliša, obrazložio je National Geographic u prilogu na svojim internetskim stranicama.

Medulinska rivijera na jugu Istre za istraživanje nudi sedamdesetak kilometara obale, srednjevjekovna naselja na brdima, drevne ruševine, a južno od Medulina nalazi se Rt Kamenjak, piše National Geographic, ističući prirodne ljepote tog područja. National Geographic u kratkom prilogu preporučuje i posjet Puli i pulskoj areni.

Pored Istre urednici rubrike putovanja National Geographica preporučuju okrug Muskoka kanadske države Ontario, argentinsku Patagoniju, otočje San Juan u američkoj državi Washington, te Minneapolis u američkoj državi Minnesota, nacionalni park Glacier Bay na Aljasci, Cardiff u Walesu, stockholmski arhipelag u Švedskoj, portugalske Azore i Roatan u Hondurasu.



Pisane vijesti