Vlakom "Traminac Express" na Iločku berbu grožđa

Slika /arhiva/090819-tramncex1w.jpg
Turistički vlak "Traminac ekspress" i ove će godine, 30. kolovoza iz Zagreba voziti na "Iločku berbu grožđa", najavili su na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu organizatori manifestacije, predstavnici turističkih zajednica Vukovarsko-srijemske županije i grada Iloka te putničke agencija "Danubiumtours" iz Vukovara.



Ovo je druga godina za redom da se organizira taj izletnički vlak, a u funkciji promoviranja kontinentalnog turizma i Vukovarsko-srijemske županije.

Organizatori su istaknuli kako je lani bio dobar odaziv putnika za vlak, prodano je 200 karata, a očekuju da će velik interes biti i ove godine. Karte će biti u prodaji za nekoliko dana, a već je, po podacima organizatora, predbilježeno 80 rezervacija.

Vlak kreće iz Zagreba u nedjelju 30. kolovoza ujutro i vraća se u Zagreb u večernjim satima.



Direktorica Turističkog ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak i direktor Turističkog ureda TZ grada Iloka Ivica Miličević istaknuli su kako je ovo prigoda da se šire tržište upozna s ponudom Županije i grada Iloka.

Ovogodišnja manifestacija "Iločka berba grožđa" održat će se od 28. kolovoza do 6. rujna.



Ta kulturno-zabavna i vinogradarsko-turističa manifestacija održava se od 1962. godine, a proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda te slavljenja dobre godine i uroda.

S godinama se kreirala manifestacija etno-vinsko-turističkog karaktera koja za cilj ima očuvanje tradicije i običaja vezanih uz vinarstvo i etnologiju Slavonije i Srijema, obogaćivanje turističke ponude, povezivanje vinogradara, promoviranje turističkih resursa, domaćih proizvoda itd. (Hina)
 


Pisane vijesti