Ugovori o potporama za razvoj turističkih projekata

Slika /arhiva/SISAK, 19.8.2009
Ministarstvo turizma s 1,17 milijuna kuna bespovratnog novca poduprijet će 38 nositelja razvojnih turističkih projekata iz Sisačko-moslavačke županije, istaknuto je danas u Sisku, gdje je državni tajnik Ministarstva turizma Ivo Mujo potpisao ugovore s korisnicima potpora na području te županije.

Samo pet posto prihoda od turizma ostvaruju kontinentalni i seoski turizam, zbog čega je Ministarstvo turizma snažnije poduprlo upravo razvoj turističkih projekata u kontinentalnom i seoskom dijelu Hrvatske, istaknuo je Mujo.

Najavio je da će Ministarstvo na jesen u saborsku proceduru uputiti nova zakonska rješenja kojima bi se olakšalo bavljenje seoskim turizmom, a najavio je i raspisivanje natječaja, odnosno za poticaje turističkim agencijama za svakog gosta dovedenog u nove turističke objekte, posebno u kontinentalnom i seoskom dijelu Hrvatske.

Danas potpisani ugovori odnose se na turističke projekte koji su odabrani na natječaju u sklopu programa "Baština u turizmu", "Multisektorski klasteri", "Izvorni suvenir", "Tematski putovi", "Zelena brazda" i "Manifestacije". Korisnici će 50 posto novca dobiti nakon potpisivanja ugovora, a ostatak nakon realizacije programa.

Ministarstvo turizma poduprlo je i manifestaciju Keltska noć koja će se u Sisku održati 5. rujna, a bez te potpore, napomenula je direktorica Turističke zajednice grada Siska Lidija Kopjar, ta se priredba ove godine ne bi mogla održati.

Na potpori razvoju seoskog turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji Ministarstvu turizma zahvalila je i saborska zastupnica HSS-a Marijana Petir, a zamjenik sisačkoga gradonačelnika Drago Martinac je napomenuo da grad podupire razvoj seoskog turizma te je u sklopu Gradske uprave ustrojio novi upravni odjel koji će se baviti i tim poslom. (Hina) 


Pisane vijesti