VLADA RH: Suglasnost na aneks ugovora za projekt Kupari

Slika /arhiva/P-FAH-H1154131.jpg

Vlada je u utorak dala suglasnost Ministarstvu državne imovine da s tvrtkom Avenue ulaganja sklopi aneks ugovora o realizaciji projekta Kupari 1, kojim su definirani rokovi za dostavu pisma namjere novog hotelskog operatera i za dostavu podataka za prostorno plansku dokumentaciju, a u slučaju da se to ne ispoštuje definiran i raskid ugovora. Naime, Vlada je sa zajednicom ponuditelja Avenue ulaganja i Avenue Osteuropa krajem ožujka 2016. potpisala ugovor o realizaciji turističkog razvojnog projekta Kupari 1, investiciji procijenjenoj na više od 700 milijuna kuna. No, od potpisa je prošlo više od dvije godine, a investitor nije ispunio svoje obveze pa realizacija projekta nije ni počela, istaknuo je ministar državne imovine Goran Marić.

Inače, prvotno je tvrtka Avenue ulaganja za Kupare 1 planirala partnerstvo s prestižnim međunarodnim hotelskim lancem Marriott s brendom Ritz-Carlton, no taj je operator otkazao, a investitor je najavio pismo namjere s novim operatorom.

Vlada danas prihvaćenim aneksom ugovora definira i nove rokove pa tako investitora obvezuje da u roku 30 dana od potpisa aneksa Ministarstvu državne imovine dostavi pismo namjere novog hotelskog operatera i hotelskog branda koji ispunjava uvjete, a u roku 60 dana dostavi Općini Župa dubrovačka ulazne podatke za izradu urbanistički plan uređenja zone Kupari 1, a mjesec dana od pravomoćnosti tog dokumenta dostaviti i komercijalni ugovor o menadžmentu sklopljen s hotelskim operatorom itd.

Investitor se sa svim izmjenama složio o čemu je početkom ožujka potpisan i ugovor, podsjetio je ministar državne imovine.

Ističe kako se aneksom definira i mogućnost raskida ugovora pa će se tako on smatrati raskinutim i ako investitor ne ispuni prethodno spomenute rokove i sl. (Hina/FaH)

Pisane vijesti