Visoke ocjene ADAC-a Istraturistovim kampovima

Slika /arhiva/istraturist.jpg

Njemački auto klub ADAC u svom je ovogodišnjem kamping vodiču s visokom ocjenom 4, što je na razini kategorije četiri zvjezdice, ocijenio 80 posto od ukupnih 3.300 parcela u pet kampova umaške hotelske tvrtke Istraturist, navodi se u obavijesti te tvrtke koju danas prenosi Zagrebačka burza.

Iz Istraturista napominju i da su njihovu kampovi ove godine dobili bolje ocjene ADAC-a nego lani, kao i da su te ocjene više od prosjeka Istre, koja je ocijenjena kao najkvalitetnija hrvatska regija s prosjekom od 3,13 od maksimalne ocjene 5.

Među kampovima Istraturista posebno se pritom ističe kamp Park Umag, kao najkvalitetniji umaški kamp, te kampovi Stella Maris, Finida i Kanegra, koji su dobili ADAC-ove tzv. žute table, za iskorak u osnovnoj kamping ponudi (sanitarni uvjeti i kvaliteta parcela). Te je table u Hrvatskoj ukupno dobilo osam kampova.

ADAC je jedan od najznačajnijih autoriteta u ocjenjivanju kvalitete europskih kampova. Svake godine izdaju kamping vodič u 130 tisuća primjeraka, a u ovogodišnjem izdanju predstavlja i ocjenjuje 102 hrvatska kampa.

Umaški odnosno kampovi Istraturista u zadnje su dvije godine ostvarili porast noćenja od 44 posto, čemu je, kako navode iz te tvrtke, pridonijelo intenzivno razvijanje i repozicioniranja kamp ponude od 2005. do kraja 2007.

Napominju i da njihovi kampovi, kategorizirani s četiri zvjezdice, još imaju prostora za iskorak naprijed, poput ulaganja u opskrbu i trgovačke elemente, na čemu će se više raditi ove godine.
(informacije:Hina, slika:www.seebiz.net)



Pisane vijesti