Više od stotinu sudionika na 7. Info danu o Erasmus+: Sport programu 2020.

Slika /AAA_2020_MINTIS/sport_arhiva/200124_erasmussport.jpg

Informativni dan otvorio je državni tajnik Tomislav Družak, a s politikama i prioritetima športa u okviru Europske unije sve prisutne upoznali su predstavnici Europske komisije, Yves Le Lostecque, voditelj odjela za šport i Agata Dziarnowska.

Više od stotinu sudionika prisustvovalo je 7. Info danu o Erasmus+:Sport programu 2020. koji se održao u Zagrebu. Informativni dan otvorio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak, a s politikama i prioritetima športa u okviru Europske unije sve prisutne upoznali su predstavnici Europske komisije, Yves Le Lostecque, voditelj odjela za šport i Agata Dziarnowska.

„Cilj ovog Informativnog dana je podizanje svijesti o mogućnostima koje pruža program Erasmus+: Sport, pa ćete se danas upoznati s pravilima za podnošenje prijedloga, a kroz panel raspravu s voditeljima projekata steći ćete bolji uvid u pripremu i provedbu samih projekata kao i čuti primjere dobre prakse“, rekao je Družak na otvaranju.

„Želim naglasiti kako smo ponosni što je Hrvatska u 2019. godini sa 20 odobrenih projekata, od ukupno 56 prijavljenih, zauzela 2. mjesto u Europi po broju odobrenih projekata u Erasmus +: Sport programu, a ispred Hrvatske bila je samo Italija sa 51 projektom. To je dokaz da u hrvatskom športu ima puno kvalitetnih ideja i projekata te da naši dionici u sustavu športa sve više uspijevaju koristiti sve potencijale Europskih fondova“, zaključio je državni tajnik za šport.

Na Informativnom danu sudjelovali su predstavnici udruga iz sustava športa i drugih prihvatljivih prijavitelja, kao što su jedinice lokalne i područne samouprave te neprofitne javne odgojno-obrazovne ustanove.

Pisane vijesti