Objavljen Javni poziv za izbor domaćina Dana hrvatskog turizma 2020.

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/MINT-hr.jpg

​Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, organizatori manifestacije „Dani hrvatskog turizma“, objavili su Javni poziv za podnošenje prijave za izbor domaćina manifestacije Dani hrvatskog turizma 2020. koji će se održati od 28. do 30. listopada 2020. godine.

Javnim pozivom organizatori pozivaju zainteresirane hotelske kuće, turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave da podnesu prijavu kojom se kandidiraju za domaćina Dana hrvatskog turizma 2020.
 
„Dani hrvatskog turizma manifestacija je s dugom tradicijom kojom odajemo priznanje svim turističkim djelatnicima te na kraju glavnog dijela svake turističke godine prigodno obilježimo sva postignuća u vidu unapređenja turističke ponude i kvalitete te ostalih vrsta inovativnosti u hrvatskom turističkom sektoru. Odabir destinacije za održavanje ovog značajnog nacionalnog turističkog skupa važan je dio procesa planiranja i organizacije Dana hrvatskog turizma jer destinacija domaćin dobiva priliku da se u najboljem svijetlu predstavi ključnim dionicima hrvatskog turizma. Nakon uspješno održanih Dana hrvatskog turizma u posljednjih nekoliko godina na otocima te prošle godine po prvi puta na kontinentu, radujem se izboru destinacije za 2020. godinu te pozivam sve zainteresirane da se jave na poziv i pokažu svoje turističke adute stručnoj i široj hrvatskoj javnosti“, naglasio je ministar turizma Gari Cappelli prilikom objave Javnog poziva.
 
Na Javni poziv mogu se zajednički javiti hotelske kuće, turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave u pojedinoj destinaciji ili samo jedan od navedenih subjekata ukoliko priloži dokaz o suradnji s ostalim subjektima. Rok za podnošenje prijava je 16. ožujka 2020., a uvjeti koje domaćin treba ispunjavati objavljeni su ovdje.
 
Dani hrvatskog turizma manifestacija je koja svake godine okuplja više od 1000 sudionika iz turističkog sektora koji imaju prilike kroz brojna predavanja, radionice, skupove i dodatne sadržaje razmijeniti iskustva i unaprijediti znanja o poslovanju u turizmu. Također, u sklopu ovoga događanja, kroz dvije večeri dodjeljuju se priznanja i nagrade turističkim djelatnicima, odnosno destinacijama i turističkim proizvodima posebno zaslužnima za unapređenje turističke ponude u Hrvatskoj.

Pisane vijesti