Više od 500 tisuća € za 22 projekta udruga u turizmu

Slika /AA_2018_b-fotke/ilustracije/zoran_jelaca_w025.jpg

Ministarstvo turizma i sporta je, temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2024. dodijelilo sredstva za 22 projekta udruga u dva programska područja: projekti poticanja na razvoj karijere u turizmu i projekti razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu u ukupnom iznosu od 507.385,12 € od čega je u programskom području poticanja na razvoj karijere u turizmu dodijeljeno 281.631,73 € za 12 projekata i u programskom području poticanja razvoja pristupačnog turizma 225.753,39 € za 10 projekata.

Kod odabira projekata, u obzir se uzela spremnost udruga za provedbu prijavljenih projekata s naglaskom na kapacitete, partnerstvo, pridružene partnere, iskustvo kao i usmjerenost na ciljane skupine, očekivane rezultate i održivost projekata.

Projekte su mogle prijaviti i provoditi strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu te udruge čije djelovanje je vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom.

Prednosti u sufinanciranju projekata mogle su ostvariti udruge koje za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu (do 30 godina) odnosno najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području, koje imaju jednog ili više partnera u provedbi projekta, imaju pridružene partnere na projektu te udruge koje su osigurale više od trideset posto vlastitih i/ili drugih izvora sredstava za provedbu projektnih aktivnosti.

Odluka o odabiru projekata objavljena je na stranicama Ministarstva turizma i sporta u rubrici „Javni pozivi i natječaji“.

Pisane vijesti