UNWTO startup natječaj za održivi razvoj

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/unwto.png

Svjetska turistička organizacija predstavila je novi natječaj za startupove kojem je cilj identificirati inovatore koji bi mogli pridonijeti daljnjem razvoju održivog razvoja kroz turizam. Natjecanje će objediniti sve sektore oko postizanju ciljeva održivog razvoja i staviti inovacije i održivost u središte globalnog gospodarskog oporavka.

Natječaj nije otvoren isključivo za inovatore u turističkom sektoru već se startupovi svih vrsta, iz cijelog svijeta, pozivaju na sudjelovanje pod uvjetom da: 
  • Inovativne su prirode i nude rješenja s dodanom vrijednošću,
  • Vođeni su održivošću,
  • Imaju potencijal međunarodnog rasta i mogu se primijeniti u korporacijama i destinacijama,
  • U početnom su stadiju,
  • Imaju testirani pilot i poslovni plan,
  • Imaju potpun tim koji redovito funkcionira. 
17 najboljih startup-ova (1 za svaki od SDG-ova) dobit će potporu za unaprjeđenje svog poslovanja i priliku stvarno promijeniti budućnost destinacija. UNWTO će predstaviti najbolje ideje svojim državama članicama, pridruženim članicama i investitorima, pružajući im jedinstvenu mogućnost umrežavanja i povezivanja.
 
Dodatne pogodnosti uključuju priliku za sudjelovanje na UNWTO Demo danu te pristup tehnološkoj podršci i UNWTO Inovacijskoj mreži, kao i mentorski program s „jedan na jedan“ i grupnim treninzima na temu intelektualnog vlasništva, održivosti poslovanja i liderstva.

Prijave su sada otvorene i zatvaraju se 20. rujna 2020. godine, a pobjednici će biti objavljeni u studenom.
 
Više o tome ovdje.

UNWTO