UNWTO osnovao prvi Odbor za internetsko obrazovanje

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/unwto.png

Jučer je održan prvi sastanak Odbora za internetsko obrazovanje uz nazočnost predstavnika visoke razine iz javnog i privatnog sektora, s ciljem da obrazovanje postane ključni stup za oporavak turizma. Kako internetsko obrazovanje i pristup digitalnim vještinama postaju izuzetno potrebni stanovništvu, Odbor za internetsko obrazovanje stvoren je u okviru 112. zasjedanja Izvršnog vijeća održanog u Gruziji u rujnu 2020.

Glavni je cilj pružiti glavnom tajniku i Izvršnom vijeću savjete i preporuke o pitanjima obrazovanja, kao jednom od temeljnih prioriteta UNWTO-a.

Članovi Odbora su sljedeće države članice: Portugal i Grčka kao članice iz Europe; Kraljevina Saudijska Arabija kao predstavnik Bliskog istoka; Čile i Brazil iz Amerike, Kenija i Kraljevina Maroko s afričkog kontinenta, Iran iz komisije Južne Azije i Koreja iz komisije Istočne Azije i Tihog oceana.

Od privatnog sektora, Odbor računa na dragocjeno sudjelovanje međunarodno priznatih obrazovnih organizacija kao što su IE Sveučilište, Institut za visoko obrazovanje Bella Vista iz Švicarske, Sveučilište CETT u Barceloni, Sommet Education, Les Roches Marbella i École Ducasse.

Drugi sastanak Odbora za internetsko obrazovanje održat će se u Madridu u okviru 113. zasjedanja Izvršnog vijeća, 17. siječnja 2021. godine.

UNWTO