Unatoč požaru turisti ne napuštaju Brač nego dolaze na njega

Slika /arhiva/110716-brac-h.jpg

Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma Damira Bajsa, za današnjeg je posjeta Braču izrazio zadovoljstvo što zbog požara nijedan turista nije napustio taj otok nego i dalje dolaze trajektima na njega.

"Drago mi je da nijedan turist zbog požara nije napustio Brač, a dolazeći jutros na Brač primijetio sam pun trajekt turista koji putuju na taj otok, a to znači da situacija nije toliko alarmantna kako se želi prikazati", rekao je Bašić novinarima, objasnivši da je na Brač doputovao po nalogu ministra Bajsa da vidi situaciju izbliza.

Liječnik hitne medicinske pomoći na Braču Marčelo Štambuk izjavio je kako je jedinica hitne medicinske pomoći Supetar do sada imala samo jednu intervenciju.

"Intervenirali smo zbog jedne gospođe koja je samovoljno ušla u opožareno područje spasiti ovce, te je tom prigodom zadobila opeklinu šake i nekoliko lakših opeklina po tijelu", kazao je Štambuk, pohvalivši vatrogasce koji su spasili ženu. Dodao je kako je ozlijeđena žena gliserom, koji dežura u Supetru otkako je prošli četvrtak izbio požar, prevezena u splitski Klinički bolnički centar.

Liječnik je rekao da je nekoliko vatrogasaca bilo u ambulanti zbog nadraživanja očiju i gornjih dišnih putova, ali da su sve te lakše tegobe riješili. Kazao je kako se do sada nitko od stranih ili domaćih gostiju na Braču nije požalio na bilo kakvu ozljedu i tegobu zbog požara, te istaknuo da nije bilo nikakvih paničnih reakcija.

Dodao je da je u Splitu u svakom trenutku sprema intervenirati helikopter sa stručnim timom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije. (Hina)



Pisane vijesti