Umjereni optimizam za ljeto 2010.

Slika /arhiva/100614-makarska-w.jpg

U susret glavnoj turističkoj sezoni Hrvatska kreće s umjerenim optimizmom računajući na ukupni turistički promet sličan lanjskom i financijske rezultate koji bi trebali biti kao i prošle godine, možda i nešto bolji, kazao je danas u Makarskoj direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić.

Očekuje se također da će petomjesečni turistički učinak u broju gostiju i ostvarenih noćenja biti ispravljen u lipnju i bez minusa bi hrvatski turizam trebao krenuti u ljetne mjesece, rekao je Bulić u razgovoru s novinarima nakon sjednice stožera akcije "Volim Hrvatsku".

Odgovarajući na pitanja novinara o cijenama hotelskih i izvanpansionskih usluga, kojima su cijene povećane, Bulić je kazao kako ne želimo biti zemlja jeftinog turizma već Hrvatska želi biti zemlja kvalitetnog turizma.

U organizaciji HTZ-a članovi stožera "Volim Hrvatsku" danas borave u Makarskoj, a posjetit će Tučepe i Podgoru.

Ujedno direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić zajedno s direktorima ureda turističkih zajednica županija iz cijele Hrvatske posjetit će i Park prirode Biokovo, a makarski domaćini najavljuju kako će ih upoznati i s programom izgradnje žičare Makarska - Vošac na Biokovu. (Hina)


Pisane vijesti