Umag domaćin velikih međunarodnih događanja

Slika /arhiva/Umag-RencoKosinozic.jpg

Umag će ove godine biti domaćin čak pet velikih međunarodnih događanja koja donose gotovo 50 dana jedinstvenih sportskih, glazbenih i zabavnih sadržaja, izvijestio je umaški gradonačelnik Vili Bassanese na današnjoj konferenciji za novinare.

Strateškim upravljanjem razvoja destinacije Umag kontinuirano jača svoju poziciju na turističkoj karti Hrvatske i Europe, a turističku sezonu 2011. dočekuje spremniji nego ikad, istaknuo Bassanese napominjući kako je suradnjom i partnerstvom lokalne Turističke zajednice i Istraturista Grad Umag osigurao sezonu raznovrsnih međunarodnih događanja koja će privući domaće i strane posjetitelje.

Prva glazbena konferencija u Hrvatskoj, "Adria Music Conference", okupit će od 2. do 5. lipnja domaću i svjetsku glazbenu elitu, a posjetitelje očekuju predavanja više od 30 eminentnih predavača, radionice, dnevne promocije novih singleova i bendova, izložbeni prostor novih tehnologija te veliki koncerti i partyji.

Najbolji svjetski igrači odbojke na pijesku do 19 godina naći će se u Umagu kako bi se natjecali na ovogodišnjem SWATCH FIVB svjetskom prvenstvu za mlade koje će se održati od 21. do 26. lipnja, a za prestižnu titulu prvaka svijeta natjecat će se timovi iz više od 32 zemlje svijeta.

Međunarodna natjecanja u sportovima na pijesku u Umagu nastavljaju se 7. Prvenstvom Europe u rukometu na pijesku, koje će se održati od 4. do 9. srpnja.
Vrhunac sezone, kao i svake godine, obilježit će 22. ATP Studena Croatia Open Umag, a vrhunske svjetske tenisače i tisuće gostiju Umag će ove godine ugostiti od 21. do 31. srpnja.

Status jednog od najvažnijih društveno-sportskih događaja u Hrvatskoj, ATP Studena Croatia Open ove će godine potvrditi ne samo dolaskom velikih imena domaćeg i stranog tenisa, nego i nizom popratnih zabavno-gastronomskih sadržaja, kazao je predsjednik Uprave "Istraturista" Željko Kukurin. (Hina)



Pisane vijesti