U Vukovaru prvi ovoljetni riječni kruzer

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/FAH-Hb155944.jpg

​U Vukovar je u četvrtak uplovio prvi ovosezonski riječni kruzer s 90 putnika, koje je pristao na povratnoj plovidbi iz Bugarske prema Njemačkoj, a u planu je da u tu luku u idućih 15 dana uplovi još pet brodova, ovisno o epidemiološkoj situaciji, izvijestili su iz Grada Vukovara.

Prvi kruzer u vukovarskoj luci je brod MS Select Belvedere, koji je plovio iz njemačkog Engelhartszella do Bugarske, te je pristao jedino u Vukovar po povratku u Njemačku.

"U idućih 15 dana prema najavama u vukovarsku riječnu luku trebalo bi uploviti još pet brodova, što će ovisiti o epidemiološkoj situaciji u okruženju i mjerama Stožera civilne zaštite RH, ali i i vlasti ostalih podunavskih zemalja", poručuju iz Grada Vukovara.

Podsjećaju da je u vukovarsku luku na Dunavu prvi kruzer ove godine pristao 10. ožujka, čime je i počela sezona kruzinga u 2020., za koju je bilo najavljeno pristajanje 346 brodova, s mogućim i povećanjem tog broja, no zbog pandemije covid19 sva su daljnja uplovljavanja otkazana te se s današnjim danom nastavljaju u manjem obimu.

Ističu i da je za riječni kruzing u Vukovaru 2019. do sada bila rekordna godina s 351 kruzerom kojim je u taj grad ukupno došlo više od 49 tisuća putnika ili čak 50 posto više nego u 2018.

"Turisti s kruzera u Vukovaru najviše razgledavaju postav Gradskog muzeja i Muzeja vučedolske kulture, baroknu jezgru grada, a pojedini touroperatori nude i program upoznavanja s ratnom poviješću Vukovara ili u itineraru imaju predviđen obilazak Franjevačke crkve i samostana sv. Filipa i Jakova te novootvorenog Franjevačkog muzeja", kažu iz Grada Vukovara. (Hina/FaH)

Ostale vijesti