U Vukovaru održane radionice Ministarstva turizma s učenicima i studentima iz sektora turizma i ugostiteljstva

Slika /AA_2018_b-fotke/180118_dposlova_1.jpg

Poslije prvog Dana poslova u turizmu održanog u Osijeku, Ministarstvo turizma danas je u Vukovaru predstavilo prvi specijalistički sajam namijenjen učenicima i studentima iz sektora ugostiteljstva i turizma s područja Vukovara i Vinkovaca. Bila jer to prilika zainteresiranim učenicima i studentima da, kroz interaktivna predavanja i radionice vodećih stručnjaka i poslodavaca iz područja turizma i ugostiteljstva, dodatno razmijene znanja i iskustva te osnaže povezivanje sa stručnjacima i potencijalnim poslodavcima iz ovog sektora. Okupljene su pozdravili predstavnici organizatora, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić, pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal te gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Stručnjaci i predstavnici poslodavaca u sektoru turizma i ugostiteljstva, na zanimljiv i interaktivan način prezentirali su učenicima, studentima i ostalim sudionicima razloge i motive zašto se baviti upravo ovim zanimanjima. Okupljeni su imali priliku čuti male tajne velikog majstora kuhinje, predavača gastronomije i gastroenologije Branka Ognjenovića te predstavnika vodećih hotelskih lanaca u Hrvatskoj: Bluesun Hotels& Resorts i Jadranka grupe. Kao jedni od najpoželjnijih poslodavaca u području turizma, ovi hotelski lanci predstavili su uvjete rada, mogućnosti dodatnih edukacija i razvoja te okupljenima predstavili prednosti rada u turizmu i ugostiteljstvu.

Uz ove radionice i predavanja, predstavnici Ministarstva turizma, u obrazovnom kutku specijalističkog sajma, informirali su o stipendijama Ministarstva za obrazovanje u turizmu i ugostiteljstvu, programu promocije zanimanja namijenjenom strukovnim školama, nagradnom natječaju „Inovativan budi - turizam ti posao nudi” te o EU natječajima za obrazovanje u turizmu i ugostiteljstvu: „Jačanje izvrsnosti i privlačnosti obrazovanja i osposobljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva” te „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti (CEKOM-a) za strukovno obrazovanje u  turizmu i ugostiteljstvu”.

Nakon Vukovara, učenici i studenti ugostiteljsko-turističkog sektora iz sjevernog dijela Hrvatske, o prednostima i potencijalima ovih zanimanja, moći će se informirati već 23. siječnja 2018. godine u školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru.

 

Pisane vijesti