MINT: Prvi specijalistički sajam namijenjen učenicima i studentima ugostiteljsko turističkih škola i visokoobrazovnih institucija

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/daniposlova-t.jpg

Ministarstvo turizma organizira specijalističke sajmove namijenjene učenicima i studentima ugostiteljsko turističkih škola i visokoobrazovnih institucija. Pozivamo vas na prvi specijalistički sajam namijenjen učenicima i studentima ugostiteljsko turističkih škola i visokoobrazovnih institucija koji Ministarstvo turizma organizira povodom Dana poslova u turizmu. Prvi specijalistički sajam održat će se u Vukovaru, u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine s početkom u 9:45 sati u dvorani Hrvatski dom, ulica Josipa Jurja Strossmayera 20, Vukovar.

Kroz bogati program ovog specijalističkog sajma u kojem će, uz predstavnike Ministarstva turizma, sudjelovati i niz predavača gastonomije i gastroenologije te velik broj predstavnika vodećih hotelsko turističkih tvrtki u Hrvatskoj, učenici i studenti moći će saznati sve što ih zanima o ugostiteljskim zanimanjima, zašto odabrati navedena zanimanja te što rad u turizmu pruža.

Također, na ovom, ali i specijalističkom sajmu koji Ministarstvo organizira u Bjelovaru 23. siječnja, okupljenima će se pružiti i dodatne informacije o mogućnostima korištenja sredstava iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Cilj specijalističkih sajmova je, kroz interaktivna predavanja i radionice vodećih stručnjaka i poslodavaca iz područja turizma i ugostiteljstva, pružiti dodatnu razmjenu znanja i iskustava te osnažiti povezivanje učenika i studenata sa stručnjacima iz istog sektora.

Specijalistički sajmovi, uz nedavno najavljen natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” te manifestaciju Dani poslova u turizmu koji se ove godine održavaju u Osijeku (18. siječnja), Zagrebu (26. siječnja) i Splitu (2. veljače) u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnosti zapošljavanja.



Najave