U TIJEKU EDUKACIJSKI OBILAZAK AGROTURIZAMA U TOSKANI I ISTRI

Slika /arhiva/TOSKANA/ISTRA, 3.-7.4.2009;toskana_s.jpg

INFORMACIJA ZA NOVINARE 

Pod vodstvom državnog tajnika za turizam Ive Muje, grupa od stotinjak predstavnika domaćinstava koji se već bave agroturizmom i potencijalnih poduzetnika s područja Konavala, nalaze se na četverodnevnom edukacijskom obilasku Toskane i Istre.

Projekt edukacijskog obilaska nastavak je pilot projekta Ministarstva turizma koji ima za cilj podržati razvoj ruralnog turizma u Konavlima i pretvaranjem ovog područja u buduću agroturističku destinaciju. Ovim putovanjem se sudionicima prije svega nastoji pružiti relevantne informacije i saznanja o funkcioniranju sektora agroturizma kako u Hrvatskoj, tako i u EU.

Sam obilazak kojeg je organizirao Konzorcij agroturizma i ruralnog turizma Istre „Ruralis“, danas uključuje posjet ruralnim domaćinstvima u Toskani, sutra je predviđena prezentacija o agroturizmu, te susret s predstavnicima regionalne uprave Toskane zaduženih za razvoj agroturizma kao i predstavnicima tamošnjeg regionalnog konzorcija, a treći dan je posvećen obilasku i predstavljanju istarskog agroturizma.

Obilasku će se pridružiti i predstavnici Veleposlanstva RH u Italiji, zaduženi za gospodarsku suradnju. 



Najave