U srpnju u Dubrovniku 12 posto više turista nego lani

Slika /arhiva/dubrovnik-grad-bd-ww.jpg

U Dubrovniku je u ovogodišnjem srpnju boravilo više od 179 tisuća gostiju, što je povećanje od 12 posto u odnosu na isto, rekordno razdoblje prošle godine, dok je u prvih sedam mjeseci broj dolazaka turista povećan za 10 posto u odnosu na lanjsku godinu, doznaje su u ponedjeljak iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

"Dubrovnik konstantno ostvaruje odlične rezultate u turističkom prometu, pa su tako i u mjesecu srpnju i u prvih sedam mjeseci ove godine ostvareni rekordni turistički rezultati. Prema programu prijave i odjave turista 'eVisitor', u srpnju je u Dubrovniku boravilo 179.642 turista, što je 12 posto više nego u srpnju prošle godine, a ostvareno je 688.138 noćenja, odnosno 14 posto više nego u istom mjesecu 2015.godine'', napominju iz dubrovačke Turističke zajednice te dodaju kako je najviše gostiju bilo iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, SAD-a, Norveške, Njemačke, Švedske, Španjolske, Australije, Finske i Belgije.

Prema dostupnim podacima iz sustava 'eVisitor', u koji nisu uključeni rezultati nautičkog turizma, Dubrovnik je u prvih sedam mjeseci 2016. godine ostvario rekordne turističke rezultate u svim vrstama smještaja.

''Od 1. siječnja do 31.srpnja 2016. godine u Dubrovniku je ostvareno 547.248 dolazaka, što čini ukupno deset posto više dolazaka nego u istom razdoblju prošle godine. Tijekom prvih sedam mjeseci 2016. godine ostvareno je 1.8 milijuna noćenja, što čini porast od deset posto u odnosu na 2015. godinu'', poručili su iz TZ-a grada Dubrovnika.

Tijekom prvih sedam mjeseci ove godine najviše je gostiju stiglo iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Njemačke, Francuske, Hrvatske, Švedske, Španjolske, Finske, Norveške te Australije.

U nautičkom turizmu od početka godine do kraja srpnja zabilježeno je gotovo 13 tisuća dolazaka te gotovo 109 tisuća noćenja što čini porast od dva posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. (Hina)



Pisane vijesti