U rujnu 2007. počinje gradnja Marlera Golf Resorta

Slika /arhiva/marlera-golf.jpg

Prvi hrvatski golf resort Marlera Golf na području istarske općine Ližnjan, počet će se graditi krajem rujna ove godine i dovršiti u 2009. godine, a ukupna planirana investicija je više od 100 milijuna eura.

Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare čelni ljudi projekta Marlera Golf, među kojima je inicijator projekta i sportski direktor budućeg resorta, bivši nogometni reprezentativac Dražen Ladić.

Projekt je, kaže, konačno dobio načelnu građevinsku dozvolu i sve druge suglasnosti te se može početi ostvarivati. Za to je, kako navodi, trebalo potaknuti promjenu 11 zakona i pravilnika, osigurati više od 70 različitih suglasnosti, skupiti više od 300 potpisa te ispuniti 40 uvjeta zaštite okoliša, 23 uvjeta zaštite prirode i 14 uvjeta zaštite voda.

Dodao je da se još rješavaju neke nedoumice, poput imovinsko-pravnih pitanja, ali s obzirom na Ugovor s hrvatskom Vladom, odnosno resornim Ministarstvom turizma za taj projekt (ugovor o koncesiji iz srpnja 2004.) Ladić više ne očekuje zastoj.

Direktor projekta Siniša Slijepčević naglašava da su do sada ispunili sve obveze prema državi i lokalnoj zajednici, te da će tijekom ljeta objaviti ime svjetskog hotelskog lanca koji će upravljati resortom, budući su u završnoj fazi pregovori s njih četiri.

Budući bi resort na ukupno 130 hektara zemljišta osim golf igrališta nudio i smještajne kapacitete - golf igralište sa 27 rupa prostiralo bi se na 114 hektara zemljišta, dok bi se smještaj nudio u 27 apartmana, nekoliko vila i hotelu s pet zvjezdica s ukupno 800 kreveta.

Investitori najavljuju da će tim projektom biti otvoreno 200 novih radnih mjesta, a sufinancirat će izgradnju dva kilometra javne ceste, trafostanice, kanalizacijske mreže, pročistača vode i povećati kapacitet vodovoda.

Investitor projekta je tvrtka GTC (Global Trade Centre, osnovana u Izraelu), čiji je direktor za Hrvatsku Shalom Mor istaknuo da je taj projekt jedan od najatraktivnijih, ali i najrizičnijih među 50-ak graditeljskih projekata na kojima trenutno rade u devet zemalja središnje i istočne Europe.

Uz taj projekt tvrtka GTC u Hrvatskoj radi na još nekoliko graditeljskih projekata, među kojima i na trgovačkom centru "Avenue Mall" u Novom Zagrebu (preko puta INA-ine zgrade), čije je otvorenje Mor najavio za kraj svibnja ove godine. (Hina)



Pisane vijesti