U Rijeci otvoren Centar autohtonih proizvoda

Slika /arhiva/150922_Rijeka.jpg

Centar autohtonih proizvoda "Primorsko-goranska kašetica", koji je osmišljen kao izložbeno-promotivni prostor u kojem će se organizirati manifestacije, promocije, izložbe, edukacije i radionice, otvoren je u srijedu u riječkom Starom gradu prigodnim predstavljanjem ekoloških pčelarskih proizvoda. Centar autohtonih proizvoda otvoren je s ciljem promidžbe i razvoja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije te povećane prepoznatljivosti materijalne i nematerijalne baštine Kvarnera, kao edukacijski, izložbeni i prodajni prostor koji će se koristiti organizaciju raznih događanja i aktivnosti vezanih uz domaću proizvodnju hrane, pića, suvenira i sličnih proizvoda. U njemu se planira okupljanje proizvođača autohtonih proizvoda, za koje će se organizirati razne manifestacije i edukacije te razna druga događanja, kao što je tjedna "Tržnica kašetica", na kojoj će se će se moći kupiti proizvodi iz ekološke proizvodnje.

Župan Zlatko Komadina kazao je kako su ciljevi  projekta razvoj i promocija lokalne proizvodnje, posebice u kontekstu unaprjeđenja turizma.

Očekuje se da "Primorsko-goranska kašetica" potakne stvaranje novih proizvođača i OPG-ova te da novostvoreni brend omogući zajedničku promidžbu za domaće proizvode vrhunske kvalitete. Taj brend će autohtonim proizvodima povećati prepoznatljivost i olakšati plasman na tržište, a planirane redovite aktivnosti i eventualno proširenje djelatnosti pozitivno će utjecati na lokalno gospodarstvo, rekao je Komadina.

Centar autohtonih proizvoda nastao je kao zajednički projekt županijskog Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj i  županijskog Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj. Nalazi se u Krojačkoj ulici, na prvom katu Primorske kuće, koju je Grad Rijeka obnovio u autohtonom stilu. (Hina)
 

Ostale vijesti