U Ludbregu održana konferencija o eno-gastro turizmu

Slika /arhiva/Ludbreg-310315_2get.jpg

U organizaciji Udruge za kulturu stola G.E.T. i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Udruženja vinarstva pri HGK i Varaždinske županije te suorganizaciji s gradom Ludbregom, u utorak, 31. ožujka 2015. u Ludbregu, održana je druga konferencija o eno-gastro turizmu. Glavna tema, komunikacija, okupila je sudionike iz eno-gastro i turističkog svijeta – vinare, proizvođače hrane, trgovce, ugostitelje, turističke i marketinške djelatnike, ali i novinare i komunikologe.

Sudionike su prije početka konferencije pozdravili zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić. Teme iz svojih područja, na konferenciji su predstavili prof. dr. sc. Mario Plenković, dr. sc. Romana Lekić, Loreena Meda, Željko Suhadolnik, Ivo Kozarčanin i Željko Latinović te Tina Čubrilo i dr. sc. Božidar Veljković.

Odabir datuma održavanje konferencije nije bio nimalo slučajan, jer su svi zainteresirani bili pozvani ostati u Ludbregu te sljedeći dan, 1. travnja proslaviti Dan centra svijeta i pritom obići vinsku cestu Ludbrega. Naime, legenda kaže da su upravo iz ovog podravskog grada opisani drevni zemaljski krugovi na čijim obodima su potom smještene sve veće europske metropole te je tako Ludbreg postao centar svijeta. U skladu s tom pričom Ludbrežani svake godine na podu glavnog gradskog trga dodaju po jednu pločicu koja nosi ime nekog od svjetskih gradova.



Pisane vijesti