U Ljubljani otvoren turistički sajam Alpe Adria

Slika /arhiva/13-alpe-adria-lj.jpg

U Ljubljani je u četvrtak otvoren tradicionalni vodeći turistički sajam Alpe Adria – Turizam i slobodno vrijeme, a na njemu se kao i ranijih godina među 338 turističkih tvrtki iz 15 zemalja predstavlja i Hrvatska sa svojim turističkim destinacijama.

Hrvatski turizam i u ovoj sezoni očekuje izvrsne rezultate na slovenskom tržištu, a cilj je ponoviti lanjsku sezonu, kad je iz Slovenije bilo 1,2 milijuna dolazaka i 7,4 milijuna turističkih noćenja, što je dosadašnji rekord, rekao je na početku sajma za Hinu svoja očekivanja Goran Blažić, voditelj ureda Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani.

Sve aktivnosti ove godine što se tiče Slovenije usmjerene su na pojaćanje aktivnosti u predsezoni, kako bi se privuklo više slovenskih gostiju, a u punoj sezoni oni su i inače među najbrojnijim gostima.

Ove godine aktivnosti i promocijska djelatnost na slovenskom tržištu usmjerit će se osim na hrvatsku obalu i na kontinentalni turizam koji sve više jača svoje kapacitete. Tako se u Ljubljani na ovom turističkom sajmu predstavlja i Vukovarsko-srijemska županija.

Na štandu Hrvatske turističke zajednice na ovogodišnjem sajmu osim opće ponude predstavit će se hotel Esplanade Zagreb, Valalta Naturist Rovinj, Novasol te Turistička zajednica grada Zagreba i druga odredišta.

Prošle godine sajam je posjetilo više od 16 tisuća posjetitelja, a zbog velikog interesa izlagača organizatori očekuju da će se u ovoj godini taj broj i premašiti. (Hina)



Pisane vijesti