U lipnju nastavak radionica o korištenju eteričnih ulja otoka Lošinja

Slika /arhiva/110516-losinj-arom1.jpg

Lošinj je poznat diljem svijeta kao arhipelag s bogatom bioraznolikošću, ljekovitim biljkama, zrakom prve kvalitete, stoljetnom borovom šumom i posebno blagom mikroklimom, tradicijom zdravstvenog turizma. Ove zime aromaterapeutski centar Laurus s aromaterapeuticom Anamarijom Pažin-Morović i Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja provodio je radionice o načinu korištenja eteričnih ulja otoka.

U nastavku provođenja programa uključili su se i razni objekti, koji koriste difuzere i otočna eterična ulja u svojim radnim i životnim prostorima. Na taj način potiču raspoloženje, radnu atmosferu, koncentraciju, smanjuju stres i nervozu, a jačaju učinkovitost i dobru atmosferu. Eterična ulja vrlo efikasno pročišćuju zrak, tako da posjetom Lječilištu Veli Lošinj, hotelu Aurora, hotelu Apoksiomen, hotelu Televrin, Mare Mare, dječjem vrtiću Cvrčak uspostavljamo energetsku ravnotežu, jačamo svoje zdravlje na prirodan način. Ulaskom u te prostore osjeća se ugodan miris mente, bora, limuna, naranče, mandarine, lavande, lovora, i slično. Lošinjska udruga dijabetičara također je prepoznala važnost zdravlja te se uključila u aromaterapeutske radionice i koristi eterična ulja u svojim prostorima za druženje.

U lipnju pripremamo nove radionice: 25. 6. 2011. subota, u 9.30. radionica Lavanda u aromaterapiji, Stancia Punta Križa; u 19.30. radionica Lavanda u aromaterapiji, terasa hotela Apoksiomen; 26.6.2011. nedjelja u 21.00., radionica Lavanda u aromaterapiji, hol hotela Aurora.

Suradnjom stanovnika i turističkih djelatnika otoka, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja želi uz stručne savjete aromaterapeuta educirati sugrađane i goste te promovirati mirise i ljepotu lošinjskog arhipelaga, a gostima ostati u trajnom sjećanju.



Pisane vijesti