U Krapinskim Toplicama idući tjedan otvorenje centra Aquae Vivae vrijednog 21 milijun eura

Slika /arhiva/120720-krapinske-toplice.jpg

U Krapinskim Toplicama prvog dana proljeća, 21. ožujka, otvorit će se za posjetitelje Aquae Vivae, jedan od najvećih vodenih centara u kontinentalnom dijelu Hrvatske, sa šest bazena i drugim sadržajima na 18 tisuća četvornih metara ukupne površine na dvije etaže, u što je uložen 21 milijun eura, doznaje se u četvrtak od direktorice tog centra Martine Crljen.

Iza cijelog tog posla stoji istoimena tvrtka Aquae Vivae d.d., čiji je većinski vlasnik zagorski poduzetnik Dragutin Plahutar.

Napominjući da se projekt centra Aquae Vivae i njegovo otvorenje pripremalo više godina, Crljen dodaje da je u investiciji sudjelovala i Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) koja ih po svojim turističkim programima kreditira sa blizu 6 milijuna eura.

Novi vodeni centar izgrađen je na mjestu bivšeg poznatog kupališta u Krapinskim Toplicama, koje ima više od stoljeća dugu tradiciju i koje je nakon ove investicije preraslo u suvremeni vodeni centar s brojnim sadržajima namijenjenih svim uzrastima, obiteljskom i sportskom odmoru i rekreaciji.

Ukupno je u centru više od 1.100 metara četvornih vodenih površina, a od ukupno šest bazena kapaciteta za 1.200 osoba jedan je vanjski, a pet unutarnjih i to plivački, s valovima, rekreacijski i dječji bazen te ronilački, koji je i jedinstven u Hrvatskoj jer je dubine 4,5 metra.

Postavljeno je i ukupno 170 vodenih atrakcija (vodene mlaznice, masažni gejziri, slapovi, masažne ležaljke, tobogani i drugo), u ponudi su i saune te gastro, animacijski i drugi sadržaji, pri čemu Crljen ističe važnost i vrijednost ljekovite termalne vode koju koriste u bazenima i čija je temperatura na izvoru oko 41 stupanj Celzijevih, a na ulasku u vodeni centar 39 stupnjeva.

"I grijanje cijelog vodenog centra izveli smo uz pomoć termalne vode koja je i jedini energent, tako da nema štetnih emisija u okoliš, a vjerujemo da će početak rada centra potaknuti i ulaganja privatnih osoba u dodatne smještajne kapacitete, otvaranje novih restorana te dovesti i do općenitog poboljšanja turističke ponude destinacije Hrvatsko zagorje", naglašava Crljen u razgovoru za Hinu.

Za najave i rezervacije kaže da su za sada povoljnje, trenutno najviše s hrvatskog i slovenskog tržišta, a smatra i da će cijene u Auae Vivae biti prihvatljive gostima iako su nešto više nego u susjednim drugim zagorskim toplicama zbog omjera s kvalitetom koju imaju.

Novi vodeni centar u četvrtak će biti predstavljen medijima i sudionicima međunarodne konferencije o zdravstvenom turizmu koja se se od 12. do 14. ožujka održava u Krapinskim Toplicama, dok će svečanost otvorenja centar biti idući tjedan, 20. ožujka.

Za posjetitelje se centar otvara 21. ožujka, na prvi dan proljeća.

(Hina)



Pisane vijesti