U kampanji solidarnosti i nade UNWTO-a #TravelTomorrow i Hrvatska

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/unwto.png

Svjetska turistička organizacija-UNWTO lansirala je internetsku kampanju nade i solidarnosti "Ostani kod kuće danas, putuj sutra"/"Stay home today, #TravelTomorrow", u koju su se uključile tvrtke i organizacije iz brojnih zemalja i gradova, među kojima i iz Hrvatske.

"Ostati kući danas, znači putovati sutra. Ljudi su na prvom mjestu, te je sada važno biti strpljiv i pripremati se za vrijeme kada će turisti ponovo moći putovati, a turizam se oporavljati", ističu iz UNWTO-a uz tu kampanju, koja je njihov svojevrsni odgovor na trenutnu krizu i poziv na zajedničku odgovornost putnika i turističkog sektora u borbi s pandemijom covid19 te na oporavak nakon nje.

Vjeruju da se time pojačava 'glas' turizma i njegovo ujedinjenje pred, kako ocjenjuju, neviđenim globalnim izazovom zbog covida19, jer je kampanja i digitalna platforma koja omogućava svakom pojedincu, poslovnom ili institucionalnom korisniku da se pridruži objavama fotografija, audio i vizualnih sadržaja te drugih poruka o odredištima na društvenim mrežama i drugim internetskim kanalima.

"Tom kampanjom želimo naglasiti temeljne i trajne vrijednosti turizma koje zagovaramo - otkrivanje različitih kultura, prakticiranje solidarnosti i poštovanja, briga za okoliš, nastavljanje učenja, dostojan rad, razvoj i održivosti te stvaranje novih prilika za sve”, kažu iz te UN-ove specijalizirane organizacije za turizam.

Njezin glavni tajnik Zurab Pololikašvili pritom podsjeća da se turizam povijesno pokazao otpornim i brzo 'oporavljivim' nakon raznih kriza, dokazujući se i jednim od ključnih pokretača međunarodnog oporavka, što se očekuje da će biti i nakon ove krize.

Iz Hrvatske 'link' na primjer agencije Travel Croatia DMC  

Naglašavajući da su kampanju sa 'hashtagom' #TravelTomorrow već prihvatile brojne zemlje i gradovi u svijetu putem objava na društvenim mrežama, iz UNWTO-a iznose primjere Hrvatske, Srbije, Zimbabvea, Njemačke, Maroka, Omana i Urugvaja, te gradova Belfasta, Kranja, Bogote i Beča, gdje su organizacije, putničke agencije i druge privatne tvrtke već krenule putem te poruke.

Iz Hrvatske navode link na primjer agencije Travel Croatia DMC (sjedište Zagreb), koja je UNWTO-ovov #TravelTomorrow uključila u svoje brojne objave na Instagram profilu i web stranicama tvrtke, s fotografijama otočića na Jadranu, motivima iz raznih odredišta (poput Šibenika, Dubrovnika i drugih) te uz pitanje „Where to next?” šalju i poruke ljubavi iz Hrvatske #fromcroatiawithlove.

(Hina)

Ostale vijesti