Ministarstvo turizma nastavlja isplaćivati stipendije učenicima i studentima

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/mint-znak_hrv.png

Ministarstvo turizma od 2008. godine kroz Program poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije sufinancira učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma.

Riječ je o programu stipendiranja koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji poduzećima, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama na način da svaki dionik sudjeluje u sufinanciranju stipendije s 50 posto. 
 
Ministarstvo turizma će tako unatoč trenutnoj situaciji s pandemijom COVID-19 i u skladu s mjerama koje Ministarstvo turizma i Vlada RH kontinuirano provode s ciljem održavanja turističkog sustava stabilnim i očuvanja radnih mjesta, nastaviti s redovitim isplatama dijela stipendija za 654 korisnika iz svoje nadležnosti kako bi se umanjio negativni gospodarski učinak pandemije na stipendiste i njihove obitelji.
 
Ukupno će se isplaćivati oko 380.000 kuna za stipendije dok je za partnere, u svrhu održavanja likvidnosti, Ministarstvo turizma donijelo mjeru odgode svih ugovornih obveza u trajanju 3 mjeseca za razdoblje travanj-lipanj 2020. godine. U slučaju da okolnosti budu takve, produženje će se nastaviti na sljedeća 3 mjeseca.
 
Ukupno je Ministarstvo turizma od 2008. godine sufinanciralo 1.754 stipendista s preko 15,3 milijuna kuna.

Pisane vijesti