U Istri u tijeku uskrsnih blagdana 20-ak tisuća gostiju

Slika 1.4.2010

U Istri se za uskrsnih blagdana očekuje dolazak 20-ak tisuća gostiju, nešto manje nego za Uskrs 2009., kad ih je u hotelsko-turističkim objektima boravila 21 tisuća, doznaje se danas od predsjednika županijske Turističke zajednice Tomislava Popovića.

Dodao je kako na broj dolazaka utječe i činjenica što je ove godine Uskrs tjedan dana ranije nego lani, a ni vremenske prilike do sada nisu bile povoljne.

Po njegovim riječima očekuje se da će u tijeku uskrsnih blagdana u Istri biti ostvareno 80 do 90 tisuća noćenja. Najviše turista očekuje se iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije, ali i velik broj domaćih turista.

Po podacima županijske turističke zajednice u Istri će biti otvoreno 30-ak hotela, gosti će za uskrsnih blagdana moći boraviti u agroturističkim objektima i u seoskim kućama za odmor, a bude li lijepo vrijeme, očekuje se i dobra popunjenost autokampova.

Na porečkom području najviše turista ugostit će objekti Valamara, s oko deset tisuća noćenja, u Rovinju će većina od oko 4500 gostiju odsjesti u objektima Maistre, a u hotelima pulskog Arenaturista odmarat će se oko sedam tisuća gostiju. (Hina)


Pisane vijesti