U HTZ-ovu projektu produljenja turističke sezone 39 destinacija

Slika /arhiva/RH_365_htz_logo1.jpg

U projektu Hrvatska 365, koji od prošle godine s ciljem produljenja sezone i povećanja turističke potrošnje provodi Hrvatska turistička zajednica (HTZ), trenutno je 39 destinacija, od kojih 25 u jadranskim županijama, a 14 u kontinentalnim, doznaje se iz Glavnog ureda HTZ-a.

Donedavno je u projektu Hrvatska 365, odnosno HTZ-ovom programu PPS (pred i posezona) bilo ukupno 22 PPS destinacije, a njihov broj je povećan nakon ovogodišnjeg javnog poziva. Iz Glavnog ureda HTZ-a ističu da su sve morske županije prijavile PPS destinacije, kao i veći dio kontinentalnih.

"Turistički promet ostvaren u ovogodišnjoj predsezoni velikim dijelom je rezultat PPS projekta Hrvatska 365 te zbog toga veseli činjenica što se u projekt uključilo još destinacija koje su prepoznale važnost razvoja proizvoda na lokalnim i regionalnim razinama", naglašava direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Nakon definiranja PPS destinacija slijedi konačni odabir ključnih proizvoda i geozona za svaku pojedinu PPS destinaciju, što će Glavni ured HTZ-a raditi u suradnji s koordinatorima PPS destinacija. Ivičić očekuje da će nakon dobre predsezone projekt PPS donijeti dobre rezultate i u ovogodišnjoj posezoni.

Projekt PPS Hrvatska 365 i njegovu realizaciju i iz HTZ-a i Ministarstva turizma smatraju dobrim terenskim uvodom i u izmjene zakona o turističkim zajednicama, čija je izrada prijedloga u završnoj fazi. Kako najavljuju, u primjenu bi trebao od početka iduće godine.

Najviše PPS destinacija, po šest, sada imaju Istra i Primorsko-goranska županija, pri čemu su istarske Rovinj-Bale-Kanfanar-Svetvinčenat, Središnja Istra, Poreč, Labin-Rabac-Kršan-Raša, Sjeverozapadna Istra i Južna Istra, a kvarnerske Opatijska i riječka rivijera, Gorski Kotar-Doživljaj koji trebaš, Crikvenica-Novi Vinodolski-Vinodol-Gdje odmor znači više, Rab otok sreće, Cresko-lošinjski arhipelag i Otok Krk.

Pet ih je Splitsko-dalmatinskoj županiji Otoci Hvar i Vis, Dalmatinska zagora-Splitsko zaleđe, Splitska rivijera, Biokovo i Kaštela-Trogir-Okrug, a tri PPS destinacije su na području Dubrovačko-neretvanske županije - PPS destinacija Neretva, Korčula&Pelješac te Dubrovnik i rivijera.

Zadarska županija ima dvije PPS destinacije - Biogradsku rivijeru i Zadar, dvije su i u Šibensko-kninskoj županiji - Šibenik-Vodice-Tribunj te Regija Skradin-Drniš-Knin, kao i u Karlovačkoj županiji - Zeleno srce Hrvatske i Centar smaragdnog krša Hrvatske.

U većini ostalih županija je po jedna PPS destinacija.

(Hina)



Pisane vijesti