U Dubrovniku počinje 4. ministarska konferencija „Kina + 16“ za područje turizma

U utorak, 18. rujna 2018. u Dubrovniku, počinje 4. ministarska konferencija „Kina + 16“ za područje turizma. Konferencija će okupiti više od stotinu sudionika, predvođenih domaćinom događanja ministrom turizma RH Garijem Cappellijem, ministrom kulture i turizma Narodne Republike Kine Luom Shugangom, ministrom vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske Péterom Szijjártóm te ministrom održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavlom Radulovićem.

Očekuje se i velik broj zamjenika ministara turizma, državnih tajnika i pomoćnika, kao i predstavnika turističkog sektora iz šesnaest zemalja inicijative „Kina + 16“.

Riječ je o četvrtom susretu na visokom nivou čelnika turizma, redom ministara turizma, državnih tajnika i pomoćnika iz zemalja uključenih u inicijativu „Kina +16“, platforme za suradnju Narodne Republike Kine sa šesnaest država srednje i istočne Europe na području turizma: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Najave