Sutra u Dubrovniku počinje 4. ministarska konferencija „Kina + 16“ za područje turizma

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/Zoran_Jelaca_Dubrovnik1.jpg

U utorak, 18. rujna 2018. u Dubrovniku, počinje 4. ministarska konferencija „Kina + 16“ za područje turizma. Konferencija će okupiti više od stotinu sudionika, predvođenih domaćinom događanja ministrom turizma RH Garijem Cappellijem, ministrom kulture i turizma Narodne Republike Kine Luom Shugangom, ministrom vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske Péterom Szijjártóm te ministrom održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavlom Radulovićem.

Očekuje se i velik broj zamjenika ministara turizma, državnih tajnika i pomoćnika, kao i predstavnika turističkog sektora iz šesnaest zemalja inicijative „Kina + 16“.

Domaćin događaja, ministar turizma Gari Cappelli ovom je prilikom naglasio: „Nakon Budimpešte, Bleda i Sarajeva, domaćinstvo 4. konferencije „Kina + 16“ za područje turizma iznimno je priznanje i čast Hrvatskoj za rad u ovoj inicijativi te međusobno nadopunjujuće platforme, srednjoeuropske 'Inicijative triju mora' i kineske 'Jedan pojas, jedan put''. Priprema događaja odvijala se na vrlo visokoj razini i vjerujem da ćemo opravdati dobiveno povjerenje te svima pokazati zašto je Hrvatska posljednjih nekoliko godina jedno od najtraženijih turističkih odredišta među turistima iz cijeloga svijeta, ali i zemlja s iznimno mnogo potencijala za investiranje. Osim toga, ovo je iznimna prilika za dodatnu promociju Hrvatske na domaćem i inozemnom tržištu koja će ovim događajem ugostiti turističku elitu i stručnjake iz navedenih šesnaest zemalja i predstaviti im turističku ponudu Hrvatske, odnosno Dubrovnika."

Riječ je o četvrtom susretu na visokom nivou čelnika turizma, redom ministara turizma, državnih tajnika i pomoćnika iz zemalja uključenih u inicijativu „Kina +16“, platforme za suradnju Narodne Republike Kine sa šesnaest država srednje i istočne Europe na području turizma: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.
 
Na susretu će se raspravljati o dosadašnjim i budućim aktivnostima vezanih uz turističku suradnju zemalja u sklopu inicijative „Kina + 16“, a potvrđen je i dolazak brojnih kineskih gospodarstvenika i poduzetnika koji će kroz B2B radionice s domaćim poduzetnicima ojačati mogućost povezivanja i ulaganja u našu zemlju te potaknuti zajednički kreativni rad i razmjenu ideja. Najviše interesa, kineski gospodarstvenici pokazali su u području zdravstvenog turizma, suradnje javnog i privatnog sektora te investicija.
 
Osim službenog dijela, sudionicima događaja pripremljen je bogati popratni program kojim će im biti predstavljena turistička ponuda Dubrovnika, uz naglasak na eno-gastronomiju, prirodne ljepote, kulturu i povijest naše zemlje.

Pisane vijesti