U Budimpešti održan 8. sastanak Radne skupine za turizam Hrvatska-Mađarska

Slika /arhiva/eu_flag.jpg

Jučer je u Ministarstvu nacionalnog gospodarstva Mađarske održan 8. sastanak Radne grupe za turizam između Mađarske i Hrvatske.

U hrvatskoj su delegaciji, osim predstavnika Ministarstva turizma, sudjelovali i predstavnici HGK, UPUHH-a, UNPAH-a, HTZ-a predstavništvo Budimpešta i Veleposlanstva RH u Mađarskoj.

Osim razmjena informacija o turističkom prometu dviju zemalja, obje zemlje predstavile su svoje razvojne turističke planove do 2020. godine te moguću suradnju, ne samo u okviru EU fondova, već i institucionalnu kroz komorski sustav, odnosno strukovne udruge, te na planu obrazovanja i obuke za potrebe ugostiteljstva i turizma. Predstavljena je i turistička promidžba te razmotrena međusobna važnost tržišta za turizam.

Bilo je rječi i o dosadašnjim iskustvima u prekograničnoj suradnji kroz IPA projekte u razdoblju 2007.-2013. te o planovima za novo proračunsko razdoblje. Predstavnici zemalja razgovarali su i  o mogućem zajedničkom prijavljivanju na neke od programa iz područja turizma koje raspisuje Europska komisija.

Dogovoreno je da se sljedeći, 9. sastanak ove Radne grupe održi u Hrvatskoj.



Pisane vijesti