U Bruxellesu uspješno održan Hrvatski turistički dan

Slika /arhiva/110318-Bruxelles-1.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice i suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Belgiji, te hrvatskim misijama pri EU-u i NATO-u, briselska dvorana Albert Hall, 17. ožujka 2011. godine tradicionalno je ugostila Hrvatski turistički dan, posebnu prezentaciju hrvatske kulture i turizma u glavnom gradu Europe.

Hrvatski turistički dan obuhvatio je konferenciju za tisak, na kojoj je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Niko Bulić predstavio hrvatske ljepote i prednosti Hrvatske kroz prezentaciju najljepših motiva hrvatskih turističkih odredišta i manifestacija te izvijestio o ostvarenom turističkom prometu s belgijskog tržišta, s kojega je u 2010. godini ostvareno je 103.341 dolazaka, što je 10% više nego u 2009. godini, te 545.342 noćenja, što je 7 % više nego u 2009. godini.

Uslijedila je svečana večera za turoperatore i agente, predstavnike medija, djelatnike i dužnosnike EU i NATO-a te predstavnike diplomatskog zbora u Belgiji, na kojoj se Hrvatska predstavila svojim jelima, vinom i glazbom. Večeri je, uz 40-tak novinara, nazočio velik broj uzvanika iz belgijskog i luksemburškog turističkog sektora, EU institucija, NATO-a te brojnih belgijskih institucija i diplomatskih predstavništava u Kraljevini Belgiji.

Hrvatska ove godine očekuje porast turističkih dolazaka iz Belgije ili barem ponavljanje prošlogodišnjih rezultata“, rekao je tom prilikom Bulić.

U promidžbi za 2011. godinu posebno je istaknuto pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetnog odredišta životnog stila, visoke ekološke očuvanosti, te jedne od vodećih turističkih zemalja na Sredozemlju koja je i buduća 28. članica Europske unije. Tome će svakako pridonijeti i akcija koju će ECTAA (European Travel Agents and touroperators – Europsko udruženje turističkih agenata i turoperatora) provoditi u sklopu svojih aktivnosti od 1. travnja 2011. do 31. ožujka 2012. godine, te će Hrvatsku preporučivati svojim članicama i medijima kao poželjno turističko odredište.
 



Pisane vijesti