U Barceloni tematska promocija Dubrovnika i Hrvatske

Slika /arhiva/rh-karta-ww.jpg

Na 22. međunarodnom turističkom sajma SITC u Barceloni, od 4. od 6. travnja, među tisuću izlagača iz 60 zemalja, iz Hrvatske će se predstaviti četiri dalmatinske županije i gradovi Dubrovnik, Split, Šibenik i Zadar te Ličko-senjska županija i grad Zagreb, a organizira se i posebna promocija Hrvatske kao filmske destinacije u okviru koje će se predstaviti i Dubrovnik - Kraljev grudobran.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Madridu u suradnji s turističkim zajednicama Splitsko- dalmatinske županije i grada Dubrovnika organiziralo je i posebnu promociju posvećenu serijalu "Igra prijestolja". U petak, 4. travnja, održat će se prezentacija i konferencija za novinare s temom "Hrvatska kao filmska destinacija", izvijestili su iz Turističke zajednice Dubrovnika. Dubrovačka Turistička zajednica za ovu je prigodu izradila i poseban promotivni materijal - mapu lokacija snimanja "Igre prijestolja" kojih će 10 tisuća primjeraka biti distribuirano tijekom sajma.

Nastavak promotivnih aktivnosti s temom "Igre prijestolja" planira se u svibnju kad će biti organizirana i nagradna igra. Dobitnik će biti nagrađen avio kartama za Dubrovnik, sponzoriranim od zrakoplovne kompanije Vueling, koja 3. travnja započinje izravne letove iz Dubrovnika prema Barceloni koji će trajati do 23. listopada.

Emitiranje četvrte sezone "Game of Thrones" započinje u Španjolskoj 7. travnja kada će u Madridu na svečanosti uz emitiranje prve epizode kroz mape i banere biti promovirani Dubrovnik i Split u kojima su snimane epizode te popularne serije. (Hina)



Pisane vijesti