U Art kinu održana nacionalna premijera turističkog filma Rijeke

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190926-T_film_Ri.JPG

U Art kinu prikazan je novi turistički film Rijeke za koji je Turistička zajednica grada Rijeke angažirala produkcijsku kuću Balduči film d.o.o., renomirane glumce te brojne statiste. Film je snimljen na brojnim atraktivnim lokacijama kojima se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city break destinacija.

Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa istaknuo je kako je prikazan turistički film treći ove godine snimljen od strane Turistička zajednica grada Rijeke za promidžbu destinacije te se zahvalio svim partnerima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

Producentica i scenaristica Spomenka Saraga naglasila je kako se nada da će se spot prvenstveno svidjeti građanima Rijeke, kao domaćinima, a zatim i potencijalnim turistima koje će ovaj film pozvati da posjete Rijeku. Cilj filma bio je pronaći neku posebnost za svakog gosta - od ljubitelja atraktivnih sportova, vinoljupca, gastronomada, ljubitelja starina i kulture, opuštenog odmora, šetnje uz more ili naprosto prekrasan pogled na Kvarner. Zahvalila se svim suradnicima, glumcima, građanima Rijeke koji pomogli u realizaciji filma te svim statistima i redatelju Herve Tirmarche, koji je sa zadovoljstvom prihvatio raditi na ovom filmu. Također čestitala je gradu i građanima Rijeke prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture čiji je Rijeka nositelj 2020. godine.

Emina Višnić, direktorica TD Rijeka 2020 d.o.o. čestitala je produkcijskom i kreativnom timu na izvrsnom filmu te se zahvalila Ministarstvu turizma, Ministarstvu kulture, Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici grada Rijeke na brojnim promidžbenim i drugim aktivnostima kojima su na izvrstan način pripremili destinaciju za iduću godinu, kada je Rijeka nositelj Europske prijestolnice kulture.

Turistički film značajan je ne samo za Rijeku već i za cijelu regiju Kvarnera što je istaknula direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov. Gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je kako potencijal Rijeke dolazi svake godine sve više do izražaja u turističkom djelu te je i ovakav vid promidžbe, turističkim filmom, izvrstan za razvoj grada kao turističke destinacije.

Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli istaknuo je da je Rijeka odličan primjer tranzicije jednog industrijskog grada koji planiranjem i u sinergiji s partnerima stremi novim oblicima razvoja, uključujući i turizam kao sve značajniju djelatnost u gradu Rijeci.

Balduči film d.o.o.  je tvrtka koja se bavi isključivo snimanjem turističkih filmova, a do sada su filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade. Balduči film d.o.o. je dio međunarodne tvrtke  Readmore Global. Djelatnici  i suradnici Balduči filma i Readmore Global  su profesionalni filmski djelatnici i umjetnici sa višegodišnjim stažem. Svi zajedno imaju preko 200 najvećih  nagrada u svijetu za turističke filmove.

Turistički film možete pogledati ovdje.

Pisane vijesti