U Areni počeo Outlook festival- Pula bilježi milijunto noćenje

Slika /arhiva/Arena_Pula-rk-htz1.jpg

U pulskoj Areni večeras je nastupom reggae grupe The Original Wailers, koja je dugi niz godina svirala s Bobom Marleyjem, službeno počeo Outlook festival, najveći europski festival bass i soundsystem kulture, a s njegovim održavanjem u vezi je i milijunto turističko noćenje ove godine u Puli.

Uoči koncerta pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić s organizatorima festivala održali konferenciju za novinare.

Kako je najavljeno, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, gradu domaćinu Puli osigurat će milijunto turističko noćenje ove sezone te znatno povećanje broja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

S tim vezi gradonačelnik Miletić je rekao kako treba cijeniti što se takva velika manifestacija četvrti put događa u Puli, a mladima je poželio da se dobro zabave. Istaknuo je da je promotivna vrijednost festivala i grada neprocjenjiva.

Meri Matešić je naglasila da je Outlook festival jedan od odličnih načina promoviranja Hrvatske te se upravo radi njega po svijetu širi pozitivna priča o našoj zemlji.

„Ovdje vidimo primjer sinergije svih sektora te rast destinacijskog menadžmenta“, istaknula je.

Grad Pula prvi je grad koji je počeo primjenjivati novi model upravljanja destinacijom i uvidio važnost povezivanje raznolike ponude i pozicioniranja Pule kao obavezne turističke zajednice. Zahvaljujući među ostalim i festivalima Outlook i Dimesionsu, Pula je prošle godine proglašena trećim najtraženijim hrvatskim gradom na Googleu, nakon Dubrovnika i Zagreba.

Nakon večerašnjeg otvaranja festivala u Areni sutra festivalska događanja sele na matičnu lokaciju u štinjanskoj uvali i na tvrđavi Punta Christo.

U sljedeće tri večeri nastupit će brojni izvođača, uključujući udarna imena kao što su Yasiin Bey (Mos Def), Capleton, Talib Kweli, Alborosie & The Shengen Clan, Bonobo (DJ set), Pharoahe Monch, Goldie…

Festival Outlook, koji se održava na području bivše austrougarske tvrđave Punta Christo, ove će godine, prema najavama, posjetiti više od 13 tisuća ljubitelja glazbe, dok se na mlađem Dimensionsu festivalu koji počinje 4. rujna očekuje oko sedam tisuća posjetitelja.

Outlook festival traje do 2. rujna. (Hina)



Pisane vijesti